Darren Cahill s-a întâlnit vineri cu Simona Halep la un restaurant din București, iar fostul antrenor al dublei câștigătoare de Grand Slam pare că și-a continuat șederea în țara noastră pentru a o ajuta pe aceasta în scandalul de dopaj în care este implicată.

Simona Halep si Darren CahillFoto: Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia

Darren și Simona au lucrat împreună preț de șase ani, perioadă în care Halep a devenit locul 1 WTA, dar a câștigat și două titluri de Grand Slam (Roland Garros 2018, iar la Wimbledon 2019 australianul i-a oferit sfaturi prețioase sportivei noastre).

Darren Cahill s-a întâlnit cu Teo Cercel și Daniel Dobre

De această dată, Cahill apare într-o fotografie alături de preparatorul fizic Teo Cercel, cel care se ocupa de prepararea băuturilor energizante şi hidratante ale Simonei.

Colaborarea lui Cercel cu fosta lideră WTA a luat sfârșit la începutul lunii august, când românca a renunțat la fosta sa echipă pentru a lucra cu stafful lui Patrick Mouratoglou.

„Prietenia nu este despre cine te cunoaște de mai mult timp, ci despre cine a venit și nu te-a părăsit niciodată. Bine ai venit în România, Darren Cahill”, a scris Teo Cercel pe Instagram. În poza postată apare și antrenorul Daniel Dobre.

După izbucnirea scandalului de dopaj cu Roxadustat, Darren i-a luat apărarea într-o postare Simonei, australianul spunând că „integritatea Simonei Halep este ireproșabilă”.

Cahill a petrecut câteva ore pe un teren de tenis alături de David Cercel și s-a bucurat că a reușit să îi „smulgă” un zâmbet fiului lui Teo, în vârstă de 12 ani.

​„Îl iau pe tipul ăsta cu mine în Australia! Mă bucur să te văd, David! Și am obținut un zâmbet!”, a scris Darren Cahill pe Instagram.

*sursă foto: Instagram - Darren Cahill

Simona Halep și Darren Cahill, șase ani împreună în circuitul WTA

Simona și Darren au început colaborarea în 2015, cei doi ajungând să lucreze inițial împreună datorită programului Adidas pentru dezvoltarea tinerilor jucători.

Halep și Cahill au lucrat în perioada 2015-2018, iar Simona a reușit să câștige turneul de la Roland Garros (2018) și să ajungă pe locul 1 în ierarhia WTA.

Prima despărțire a avut loc la finalul lui 2018, atunci când Darren a spus că are nevoie de mai mult timp pentru familia sa.

Pe 12 septembrie 2019, Simona anunța revenirea australianului în echipa sa. În vara acelui an, sportiva noastră cucerise titlul la Wimbledon alături de Daniel Dobre, dar și cu ajutorul sfaturilor venite de la analistul sportiv Darren Cahill (ESPN).

Colaborarea celor doi a continuat în 2020, un an în care însă s-a jucat puțin tenis din cauza pandemiei de coronavirus. În plus, Simona nu a participat nici la US Open.

2021 a fost unul dificil pentru Halep: s-a accidentat la Roma, iar apoi a ratat practic cea mai importantă parte a sezonului: Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar despărțirea a fost anunțată pe 22 septembrie.

Darren Cahill, unul dintre cei mai respectați antrenori din circuit

Darren Cahill este un nume foarte important în circuitul mondial al tenisului profesionist.

Australianul a reușit să-l facă pe Lleyton Hewitt cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie, iar pe Andre Agassi cel mai bătrân.

A cucerit de-a lungul carierei alături de elevii săi următoarele titluri de Grand Slam: US Open 2001 (cu Lleyton Hewitt), Australian Open 2003 (cu Andre Agassi), Roland Garros 2018 (cu Simona Halep) și Wimbledon 2019 (cu Simona Halep, a sfătuit-o și a participat la realizarea tacticii).

S-ar putea să te intereseze și: