Dragos Luscan este unul dintre personajele importante din sportul românesc, kinetoterapeutul lucrând de-a lungul timpului cu Simona Halep, Horia Tecău, Florin Mergea, iar în prezent cu David Popovici.

Simona HalepFoto: Canadian Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Într-o intervenție pentru Prosport, Luscan vorbește despre cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep și lansează o posibilă variantă.

În proba Simonei de la US Open 2022 au fost găsite cantități mici de Roxadustat.

Luscan spune că se mai întâmplă în sport ca un medicament sau un susținător de efort să poată conține urme de elemente nepermise (substanțe considerate dopante).

Folosirea în exces a unui asemenea medicament poate duce uneori la următorul aspect: substanța interzisă prezentă să iasă la analiza antidoping.

Ce vrea să spună Dragoș Luscan este următorul lucru: dacă Simona a luat un medicament care avea în componență Roxadustat (și nu era pe lista interziselor) și l-a folosit în mod repetat există posibilitate ca substanța respectivă (deși aflată în cantități infime) să iasă la un control antidoping.

„Există posibilitatea ca, uneori, să folosești anumite substanțe care nu sunt pe listă (n.r. celor interzise), dar, dacă le folosești într-o doză mai mare, ar putea apărea la controlul antidoping", a explicat Dragoș Luscan, conform sursei citate.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: