Paul Ciucur, avocat român al tribunalului Sport Resolutions, a anunțat că Simona Halep nu a folosit substanțe mascante, o veste bună în vederea următoarelor audieri.

Simona HalepFoto: JULIAN FINNEY / Getty images / Profimedia

Simona Halep nu a folosit substanțe mascante

Ciucur a constatat că medicamentele pe care Halep a fost nevoită să le ia, printre care Euthyrox, nu ar fi putut fi folosite pentru a masca utilizarea substanței Roxadustat.

„Ele nu sunt substanțe mascante. Diureticele sunt de obicei substanțe mascante dar acestea ar fi ieșit în analize și ITIA (n.r. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului), autoritatea de management care a făcut prima fază a procedurii, ar fi făcut publice sau ar reieși din documentele depuse ca, pe lângă substanța Roxadustat, ar exista și alte substanțe diuretice”, a declarat Paul Ciucur pentru Prosport.

Acuzată oficial de dopaj

Simona Halep (31 de ani) a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului după ce a fost testată pozitiv la US Open 2022.

În urmă cu trei zile, Paul Ciucur şi Dan Mihai, singurii români din Sport Resolutions (agenţia londoneză de soluţionare a litigiilor din sport) au declarat că Simona Halep a fost acuzată, în mod oficial, de dopaj cu Roxadustat.

Dubla câștigătoare de Grand Slam are la dispoziţie 20 de zile pentru a contesta actul de acuzare sau a încheia un acord de recunoaştere.

S-ar putea să te intereseze și: