Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a picat un test antidoping la US Open 2022 (substanța interzisă este roxadustat). Fosta lideră mondială a primit multă susținere din partea unor personaje implicate în sportul alb, însă există și voci care o critică pe jucătoarea din România.

Simona HalepFoto: JULIAN FINNEY / Getty images / Profimedia

Andreea Răducan rupe tăcerea în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Uneori în viață poți plăti pentru greșelile altora”

Fanii Mariei Sharapova îi atacă (pe Reddit, Twitter) pe cei care îi iau apărarea Simonei și mai mult decât atât scot de la naftalină o declarație făcută de jucătoarea din România înainte de primul meci jucat de Masha după ce a ispășit suspendarea pentru dopaj.

În 2016, Sharapova nu a primit nici pe departe sprijinul de care se bucură acum Halep, iar acest lucru i-a iritat pe fanii rusoaicei.

Maria a fost suspendată după ce a picat un test antidoping (la meldonium), iar revenirea pe teren s-a produs printr-un wild card primit din partea organizatorilor de la Stuttgart (ediția din 2017, turneu de categorie WTA 500).

La acel moment, Alize Cornet și Simona Halep s-au declarat împotriva gestului făcut de organizatorii germani.

La cinci ani distanță, fanii Mariei Sharapova au reamintit declarația de atunci a Simonei Halep.

„Pentru copii, pentru jucătorii tineri, nu este ok să ajuți cu wild card un jucător care a fost suspendat pentru dopaj.

Nu este vorba despre Maria Sharapova aici, este vorba despre toți sportivii care au fost depistați dopați” - Simona Halep, înainte de revenirea Mariei Sharapova pe terenul de tenis, după ispășirea suspendării pentru dopaj.

Acum, când Simona este interzisă temporar de la orice competiție oficială, mulți dintre fanii Mariei Sharapova cer o suspendare pe măsură pentru fosta lideră WTA.

S-ar putea să te intereseze: