Multiplul câștigător de Grand Slam Boris Becker a vorbit despre revenirea în circuitul WTA a Simonei Halep după perioada de suspendare, despre care a avut doar cuvinte de laudă.

Boris BeckerFoto: Kirsty O'Connor / PA Images / Profimedia

Boris Becker crede că Simona Halep are nevoie de timp pentru a reveni în formă

Prezent la București, fostul număr 1 mondial Boris Becker a salutat întoarcerea pe teren a Simonei Halep și a numit jucătoarele cu care românca trebuie să se lupte pentru revenirea în vârful ierarhiei.

„Mă bucur că Simona a revenit, că a ieşit cu bine din această întâmplare, că poate juca tenis din nou. Cred că tenisul mondial are nevoie de Simona Halep.

Mi-a plăcut să o văd la Miami şi cred că o vom vedea şi la Madrid. Este o jucătoare de top şi este normal să îşi încheie cariera pe terenul de tenis. Şi mă bucur că ea îşi doreşte să facă asta.

Este un drum lung pe care îl are de parcurs pentru a reveni. Eu îi doresc toate cele bune.

Sigur că acum le avem pe Sabalenka, pe Iga Swiatek, pe Coco Gauff şi alte jucătoare tinere de valoare, însă Simona este o campioană. În acelaşi timp trebuie să îi dăm timp pentru a reveni la forma de dinainte” – a declarat Boris Becker, conform Agerpres.

Reamintim că revenirea Simonei Halep pe zgură se va amâna, sportiva născută la Constanța fiind nevoită să declare forfait din cauza unor probleme medicale: ea acceptase un wild card din partea organizatorilor turneului WTA 125 de la Oeiras, Portugalia (15-21 aprilie).

Fosta lideră WTA a invocat probleme medicale după participarea la WTA Miami (a fost învinsă în runda inaugurală de Paula Badosa).

Simona a primit un wild card și la turneul de la Madrid, competiție de categorie WTA 1000 (va avea loc în perioada 23 aprilie - 5 mai). Halep a câștigat întrecerea de la Caja Magica la edițiile din 2016 și 2017.

Despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).