Jannik Sinner și Carlos Alcaraz nu au avut o misiune ușoară în optimile de finală ale turneului „ATP 1000” de la Madrid. Primii doi favoriți au avut nevoie de câte trei seturi pentru calificarea în sferturi.

Carlos Alcaraz si Jannik SinnerFoto: Ryan Sun / AP / Profimedia

>> Al patrulea favorit, eliminat în optimi la ATP Madrid

Jannik Sinner și Carlos Alcaraz s-au calificat în sferturile ATP Madrid

Campion en-titre la Caja Magica, Carlos Alcaraz l-a învins pe germanul Jan-Lennard Struff (24 ATP) după două tiebreak-uri, scor 6-3, 6(5)-7, 7-6(4).

Al doilea favorit al turneului a câștigat la pas primul set, în timp ce al doilea a fost mult mai echilibrat și a ajuns la tiebreak, unde Struff s-a impus cu 7-5.

Decisivul a adus un nou tiebreak, după patru mingi de meci ratate de spaniol.

Condus cu 3-0, Jan-Lennard Struff a revenit până la 4-3, însă cu patru puncte consecutive, Alcaraz și-a asigurat calificarea în sferturi după aproape trei ore.

În turul următor, Carlos Alcaraz îl va întâlni pe Andrey Rublev (8 ATP).

Și Jannik Sinner a avut nevoie de trei seturi pentru calificarea în fața lui Karen Khachanov (17 ATP), scor 5-7, 6-3, 6-3.

După un prim set echilibrat, jucătorul rus a făcut breakul, reușind să câștige trei gameuri consecutive.

Au urmat două seturi identice, în care principalul favorit al turneului a cedat câte trei gameuri și a încheiat fără emoții partida după două ore și 12 minute.

În sferturile de finală, Jannik Sinner va întâlni câștigătorul dintre canadianul Felix Auger-Aliassime (35 ATP) și norvegianul Casper Ruud (6 ATP).

Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 5 mai și face parte din categoria ATP Masters 1000. Oferă premii totale de 7.877.020 de euro, iar campionul en-titre este spaniolul Carlos Alcaraz (2022, 2023).

>> Simona Halep a primit wild card pentru un turneu care va avea loc la Paris