Simona Halep a primit o reducere importantă a pedepsei în cazul de dopaj (de la 4 ani la 9 luni), iar săptămâna viitoare o vom vedea jucând la WTA Miami. Patrick Mouratoglou, fostul său antrenor, a oferit pentru Tennis Channel detalii mai puțin știute despre situația în care s-a aflat fosta lideră mondială.

Patrick Mouratoglou si Simona HalepFoto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Bestimage / Profimedia

>> Ion Țiriac, nemulțumit de suma pe care Simona Halep a cerut-o în procesul cu firma care a produs suplimentul contaminat

Patrick Mouratoglou: „Simona Halep a trecut prin iad cu ceea ce s-a întâmplat cu povestea cu dopajul”

Antrenorul francez a oferit detalii despre momentul în care Simona a primit confirmarea testului pozitiv efectuat pe durata US Open 2022.

„Este înfricoşător pentru că nu ştii dacă vei putea stabili ce s-a întâmplat cu adevărat.

De fapt, când a început, nici măcar nu ştiam ce s-a întâmplat, pentru că nu ai idee cum poţi avea această substanţă în urină.

Şi atunci trebuie să cauţi şi trebuie să dovedeşti de unde provine, altfel primeşti pedeapsa maximă”, spune Mouratoglou pentru Tennis Channel, citat de News.ro.

>> Opinie dură după cazul Simonei Halep: „Dopajul în sport continuă fără jenă. A făcut toate lucrurile care au dus la suspendare”

În continuarea discursului său, francezul a oferit detalii despre primele zile de după suspendarea de patru ani primită de Simona din partea tribunalului Sport Resolutions.

„A fost oribil, a fost înfricoşător. Ea nu ştia dacă va putea juca din nou cândva. A trecut prin iad cu ceea ce s-a întâmplat cu povestea cu dopajul”, a explicat Mouratoglou.

În finalul intervenției sale, Patrick Mouratoglou a vorbit și despre faptul că a urmărit pas cu pas tot ceea ce s-a întâmplat cu fosta sa elevă, până la decizia favorabilă a TAS: reducerea suspendării de la 4 ani la 9 luni.

„Bineînţeles că am urmărit situaţia zi de zi. Sunt foarte, foarte uşurat pentru ea, pentru că adevărul a prevalat în cele din urmă.

Să o avem înapoi este fantastic şi pentru tenisul feminin. Abia aştept să o văd jucând şi sunt sigur că şi mulţi oameni aşteaptă acest moment”.

Reamintim că Simona Halep va reveni în competițiile oficiale cu ocazia Miami Open. Turneul face parte din categoria WTA 1000 și se va desfășura în perioada 19-31 martie 2024.

Despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

S-ar putea să te intereseze și

>> Suma pe care ITIA ar fi cheltuit-o pentru a dovedi vinovăția Simonei Halep în scandalul de dopaj

>> Expertul care a ajutat-o pe Simona Halep vine cu noi detalii - Cum a demonstrat contaminarea cu roxadustat

>> Laboratorul de Control Doping din România reacționează după ce Simona Halep a spus că aproape i-a distrus cariera