​În urmă cu doar o săptămână, Simona Halep a anunțat că dacă suspendarea de 4 ani pentru dopaj va fi menținută ia în considerare retragerea din tenis. Într-un interviu exclusiv pentru presa franceză (parismatch.com), fosta lideră WTA și-a schimbat discursul, ea mărturisind că este dispusă să revină cu orice preț pe teren, indiferent de vârsta pe care o va avea.

Simona HalepFoto: David Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Legendara Chris Evert și vinovații din cazul de dopaj al Simonei Halep

De știut

  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută și de TAS, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.

Simona Halep spune că vrea să revină pe teren indiferent de vârsta la care se va întâmpla acest lucru

Într-un interviu pentru Euronews, Simona spunea în urmă cu o săptămână că ia serios în calcul retragerea din tenis dacă apelul său de la TAS nu va reuși să reducă din pedeapsa de 4 ani de zile pentru dopaj.

Lucrurile s-au mai schimbat în ultimele zile, iar Halep a spus pentru parismatch.com că visul său este să revină pe teren indiferent de vârsta la care acest lucru se va întâmpla.

„Prefer să nu iau în considerare scenariul extrem, cel rău. Ar fi un dezastru. Mai ales pentru că, dacă sancțiunea va fi menținută, nu pot ști ce se va întâmpla peste trei ani, cum se va schimba corpul meu.

Visul meu este să revin, indiferent de vârstă.

Un lucru e cert, aleg cum îmi termin cariera și nu vreau să se termine altundeva decât pe teren.

Cred că, având în vedere munca pe care am depus-o în toți acești ani, merit asta” - Simona Halep, pentru Paris Match, citată de Digisport.

>> Marele reproș făcut Simonei Halep de o semifinalistă de Wimbledon în scandalul de dopaj

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Halep va fi audiată de TAS în perioada 7-9 februarie 2024, așa cum Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunțat pe siteul său oficial.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

>> Simona Halep, mesaj după anunțul TAS: „Mă bucur că am posibilitatea de a-mi demonstra nevinovăția”

>> FOTO Simona Halep și mesajul misterios postat în așteptarea audierii de la TAS

>> Simona Halep, așteptată să revină pe teren: „Sunt convins că TAS va reduce perioada de suspendare”