​Colaborarea dintre Simona Halep și Patrick Mouratoglou a început în aprilie 2022, dar lucrurile au luat-o la vale după ce fosta lideră WTA a fost suspendată 4 ani pentru dopaj și aceasta a anunțat acum că nu mai lucrează cu antrenorul francez.

Patrick Mouratoglou si Simona HalepFoto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Bestimage / Profimedia

>> Simona Halep vorbește în premieră despre varianta retragerii din tenis

Simona Halep nu se mai antrenează cu Patrick Mouratoglou: „Nu știu dacă voi mai putea avea încredere din nou”

Într-un interviu pentru Euronews, Halep a dezvăluit că nu s-a mai pregătit „de ceva timp” cu Mouratoglou și echipa sa. Dubla câștigătoare de Grand Slam spera ca francezul să intervină mai rapid pentru a-și asuma responsabilitatea și a afirmat că încrederea ei este zdruncinată.

„Am încetat să mai lucrez cu Academia (lui Patrick Mouratoglou - n.r.) de ceva timp. Mereu am avut încredere, iar acum încrederea mea este zdruncinată. Pe viitor, nu știu cum va fi, dacă voi mai putea avea încredere din nou.

Într-adevăr, a ieșit public. Mi-aș fi dorit să fi făcut asta puțin mai devreme. Mi-a fost greu, pentru că mereu am avut încredere în echipele mele, în echipele anterioare și în toți cei cu care lucrez. Mereu am avut încredere, iar acum un pic zdruncinată” - Simona Halep, într-un interviu pentru Euronews.

Simona Halep este sigură că suplimentul luat a fost contaminat: „Nu aveam cum să mă dopez”

Testată pozitiv la Roxadustat, Halep se apără și vorbește despre suplimentul contaminat, care i-a fost recomandat de echipa lui Patrick Mouratoglou.

„E clar că este vorba despre o contaminare. Cu trei zile înaintea testului de urină care a ieșit pozitiv, am avut un test de urină și sânge negativ. La început, mi-a fost spus că este o cantitate extrem de mică de substanță interzisă. Eu nu aveam cum să mă dopez în acele trei zile.

Nu a fost niciodată intenționat și nu am avut niciodată intenția să fac ceva greșit sau lipsit de fair-play, pentru că am respectat mereu regulile și mi-am dedicat viața tenisului. Altele sunt principiile mele, nu să trișez în tenis” - Simona Halep, pentru sursa citată.

Reamintim că Halep a făcut apel la TAS împotriva suspendării de 4 ani pentru dopaj în data de 24 octombrie 2023, iar audierea va avea loc între 6 și 8 februarie 2024.

Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.

>> FOTO Simona Halep și mesajul misterios postat în așteptarea audierii de la TAS

>> Simona Halep, așteptată să revină pe teren: „Sunt convins că TAS va reduce perioada de suspendare”

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Halep a fost suspendată 4 ani pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP): prezenţa şi uzul substanţei roxadustat în mostra de urină colectată în urma unui test antidoping efectuat la US Open 2022 (1) și neregularităţile din paşaportul său biologic (2).
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.

>> Ion Țiriac nu are încredere în TAS - Înțepături la adresa Serenei Williams și a lui Patrick Mouratoglou

>> Patrick Mouratoglou, noi declarații în cazul de dopaj al Simonei Halep

>> Numele persoanei care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat - ITIA motivează suspendarea de 4 ani