​De la izbucnirea scandalului de dopaj în care este implicată Simona Halep, legendara Chris Evert a fost mereu de partea româncei. În lumina noilor declarații făcute de Halep, americanca aruncă responsabilitatea „în curtea” echipei Mouratoglou.

Simona HalepFoto: JAVIER ROJAS / Zuma Press / Profimedia

>> Marele reproș făcut Simonei Halep de o semifinalistă de Wimbledon în scandalul de dopaj

Chris Evert spune că echipa Mouratoglou este vinovată de tot ceea ce i se întâmplă Simonei Halep

Într-un interviu recent acordat celor de la Euronews, Simona (32 de ani) a vorbit despre posibilul final de carieră dacă TAS-ul (n.r. Tribunalul de Arbitraj Sportiv) nu-i va reduce din pedeapsa de 4 ani de suspendare pentru dopaj.

De asemenea, Halep a mai precizat că a rupt orice legătură cu echipa Mouratoglou și că s-ar fi așteptat ca fostul său antrenor (53 de ani) să-i ia mai devreme apărarea în lupta inegală cu ITIA (n.r. Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis).

Câștigătoare a 18 titluri de Grand Slam, Evert a vorbit pe rețelele sociale (pe contul personal de X - fostul Twitter) despre situația actuală în care se găsește Halep, americanca aruncând vina asupra echipei Mouratoglou.

„Apelul Simonei Halep a fost stabilit pentru februarie (n.r. apelul de la TAS). Eu una cred că este nevinovată. Da, avea roxadustat în organism, dar și-a cedat toată viața antrenorului și echipei sale.

Ei au fost cei care i-au controlat cariera, alimentația, managementul. Eu cred că este nevinovată, punct”, a spus răspicat Chris Evert pe rețelele sociale.

„Credința și încrederea în ceilalți, naivitatea...Repet doar că eu nu cred că ea știa. Dar, da, ești responsabil pentru ceea ce pui în propriul tău organism”, a completat Evert.

Cine este Chris Evert

Născută pe 21 decembrie 1954, la Fort Lauderdale, Florida, SUA, Evert a urcat pentru prima dată pe locul 1 WTA la data de 3 noiembrie 1975.

A câștigat în carieră 154 de turnee, dintre acestea 18 fiind de Grand Slam (două Australian Open, șapte Roland Garros, trei Wimbledon și șase US Open).

A adunat doar din premiile din tenis suma de $8.896.195. A avut 1304 victorii în carieră și a pierdut 144 de meciuri.

A devenit comentator şi analist pentru ESPN în anul 2011, rol pe care îl deţine şi în ziua de azi.

Evert are trei fii: Colton, Nicholas şi Alexander şi lucrează la Academia de tenis Evert din Boca Raton, Florida, potrivit ESPN.

Simona Halep va fi audiată la TAS în perioada 7-9 februarie 2024

TAS a publicat lista tuturor cazurilor pe care le are în agendă în următoarele săptămâni, iar numele Simonei figurează în calendarul forului de la Lausanne.

Astfel, TAS va analiza suspendarea de 4 ani dictată de tribunalul independent Sport Resolutions în cazul de dopaj al Simonei Halep în perioada 7-9 februarie 2024.

Reamintim că Halep a făcut apel la TAS împotriva suspendării de 4 ani pentru dopaj în data de 24 octombrie a acestui an.

Curtea elvețiană a precizat la acel moment că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.

>> FOTO Simona Halep și mesajul misterios postat în așteptarea audierii de la TAS

>> Simona Halep, așteptată să revină pe teren: „Sunt convins că TAS va reduce perioada de suspendare”

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Halep a fost suspendată 4 ani pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP): prezenţa şi uzul substanţei roxadustat în mostra de urină colectată în urma unui test antidoping efectuat la US Open 2022 (1) și neregularităţile din paşaportul său biologic (2).
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.