În așteptarea audierilor de la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Simona Halep a postat un mesaj prin care pare că își anunță revenirea pe teren.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> Cazul Simonei Halep ar putea fi judecat la TAS mult mai repede - Când ar avea loc audierile

Simona Halep și mesajul de revenire care dă speranțe fanilor săi

Aflată la Paris, Simona a postat două fotografii pe rețelele de socializare, în care apare în prim plan, iar pe fundal se poate vedea Turnul Eiffel.

Imaginile au fost însoțite de un mesaj prin care pare că își anunță revenirea pe terenul de tenis, posibil chiar la turneul Roland Garros de la Paris.

„Gata să mă întorc acolo unde a început totul. Roland Garros Juniors 2008. Mulțumesc frumos, Paris” – a anunțat Simona Halep.

În 2008, Simona a câștigat turneul Roland Garros pentru junioare, după o finală românească în care a învins-o pe Elena Bogdan, scor 6-4, 6-7, 6-2.

Halep a făcut apel la TAS împotriva suspendării de 4 ani pentru dopaj în data de 24 octombrie a acestui an.

Curtea elvețiană a precizat la acel moment că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Halep a fost suspendată 4 ani pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP): prezenţa şi uzul substanţei roxadustat în mostra de urină colectată în urma unui test antidoping efectuat la US Open 2022 (1) și neregularităţile din paşaportul său biologic (2).
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.

>> TAS, anunț oficial - Cazul Simonei Halep nu este o prioritate

>> Patrick Mouratoglou își recunoaște vina în scandalul de dopaj al Simonei Halep

>> Ion Țiriac nu are încredere în TAS - Înțepături la adresa Serenei Williams și a lui Patrick Mouratoglou

>> Patrick Mouratoglou, noi declarații în cazul de dopaj al Simonei Halep

>> Numele persoanei care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat - ITIA motivează suspendarea de 4 ani