Simona Halep a dezvăluit că a pus capăt colaborării cu echipa lui Patrick Mouratoglou, după ce a fost suspendată patru ani din tenis, iar cazul de dopaj al fostei lidere WTA a fost comentat și de Alexandra Stevenson, semifinalistă la Wimbledon 1999.

Simona HalepFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Legendara Chris Evert și vinovații din cazul de dopaj al Simonei Halep

„Simona Halep și-a predat toată ființa sportivă echipei lui Patrick Mouratoglou. Nu a fost ceva inteligent”, spune Alexandra Stevenson

Fosta jucătoare americană consideră că Simona a greșit în momentul în care și-a pus întreaga carieră în mâinile lui Patrick Mouratoglou și spune că românca ar fi trebuit să ia măsuri de precauție suplimentare cu privire la substanțele pe care le-a folosit.

​„Simona Halep a ieșit și a zis că nu va mai avea niciodată încredere, după ce Patrick Mouratoglou a admis că i-a dat colagen, sau echipa lui a făcut-o. A comandat colagen de la o companie.

Totul este încă uluitor pentru mine, pentru că ea a predat totul antrenorului ei: nutriția, antrenamentele, încrederea ei. Ea și-a predat toată ființa sportivă echipei lui Mouratoglou.

Acum, a fost un lucru inteligent de făcut? Nu, desigur, nu a fost ceva inteligent ce a făcut, pentru că, la sfârșitul zilei, jucătoarea este responsabilă. Oricât ai dori ca alții să aibă grijă de tine ca jucătoare, trebuie să-ți amintești că este corpul tău. În funcție de ce pui în corpul tău, asta i se întâmplă. Și cu Maria Sharapova a fost la fel.

Pentru cei care ascultă, trebuie să fiți foarte atenți la ce luați pentru a vă îmbunătăți performanțele. Trebuie să vă asigurați că este verificat de două ori și să mergeți la doctor.

Este atât de interesant că ea încă spune că este nevinovată. Știu că Chris Evert a spus că este nevinovată și nu ar trebui să fie suspendată patru ani. Și mi s-a părut minunat că i-a luat apărarea, dar, până la urmă, a luat ceea ce a luat și de asta îmi este dificil, ca sportivă, să mă împac cu situația” - Alexandra Stevenson, în podcastul Serving Aces.

Cine este Alexandra Stevenson

Născută pe 15 decembrie 1980, în La Jolla (California, SUA), Stevenson a fost cel mai sus în clasamentul WTA pe locul 18 (28 octombrie 2002).

La Wimbledon 1999 a devenit doar a doua jucătoare din Era Open care a ajuns în semifinale venind din calificări. A fost învinsă atunci de Lindsay Davenport, dar acesta rămâne cel mai bun rezultat al carierei la turneele de Grand Slam (are și o semifinală la US Open 1999, la dublu mixt).

A jucat două finale WTA la simplu (ambele pierdute) și una la dublu (câștigată alături de Serena Williams, la Leipzig). A adunat din tenis aproape 1,5 milioane de dolari.

Simona Halep va fi audiată la TAS în perioada 7-9 februarie 2024

TAS a publicat lista tuturor cazurilor pe care le are în agendă în următoarele săptămâni, iar numele Simonei figurează în calendarul forului de la Lausanne.

Astfel, TAS va analiza suspendarea de 4 ani dictată de tribunalul independent Sport Resolutions în cazul de dopaj al Simonei Halep în perioada 7-9 februarie 2024.

Reamintim că Halep a făcut apel la TAS împotriva suspendării de 4 ani pentru dopaj în data de 24 octombrie a acestui an.

Curtea elvețiană a precizat la acel moment că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.

>> FOTO Simona Halep și mesajul misterios postat în așteptarea audierii de la TAS

>> Simona Halep, așteptată să revină pe teren: „Sunt convins că TAS va reduce perioada de suspendare”

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Halep a fost suspendată 4 ani pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP): prezenţa şi uzul substanţei roxadustat în mostra de urină colectată în urma unui test antidoping efectuat la US Open 2022 (1) și neregularităţile din paşaportul său biologic (2).
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.