​Simona Halep a apărut în urmă cu o lună pe lista jucătoarelor înscrise pentru US Open 2023, dar fosta lideră WTA este în continuare suspendată provizoriu pentru dopaj și organizatorii ultimului Grand Slam al anului au făcut un anunț în privința româncei.

Simona HalepFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

>> FOTO Simona Halep, în vacanță în așteptarea verdictului din cazul de dopaj

Simona Halep nu va juca la US Open 2023

Astfel, americanii au precizat că Simona nu va putea juca la US Open 2023, locul ei pe tabloul principal al competiției de la Flushing Meadows fiind luat de Taylor Townsend.

„Potrivit Regulamentului de Grand Slam, Simona Halep a fost retrasă automat de la US Open, din cauza suspendării temporare, în momentul tragerii la sorți pentru meciurile din calificări. Taylor Townsend ajunge pe tabloul principal”, se arată pe site-ul US Open.

Audiată la Londra de către tribunalul Sport Resolutions, Simona așteaptă un verdict și va rămâne fără puncte în clasamentul WTA după US Open 2023. Anul trecut, ea a fost eliminată surprinzător în primul tur de ucraineanca Daria Snigur.

De știut:

  • Cazul Simonei este judecat în aceste momente de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-ar putea să te intereseze și:

>> Sport Resolutions și ITIA, detalii despre procesul Simonei Halep - Ce urmează pentru fosta lideră WTA

>> Simona Halep, șocată după ce procesul în cazul ei de dopaj a fost amânat din nou

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping

>> Irina Begu ia atitudine în cazul de dopaj al Simonei Halep