Simona Halep a fost suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat în urma unui test efectuat la US Open 2022, iar fosta lideră WTA ar putea reveni pe teren chiar la Grand Slamul american.

Simona HalepFoto: Vaughn Ridley / Getty images / Profimedia

>> VIDEO Imaginile postate de Simona Halep în așteptarea deciziei din procesul de dopaj

Simona Halep, pe lista jucătoarelor înscrise la US Open 2023

Organizatorii competiției de la Flushing Meadows au postat miercuri lista preliminară a jucătorilor înscriși pentru ediția din 2023, iar pe aceasta este prezent și numele Simonei Halep.

​În dreptul Simonei este trecut și un asterisc, americanii explicând că Simona este deocamdată suspendată provizoriu (așteaptă un verdict din partea tribunalului independent Sport Resolutions).

Alte patru românce se vor afla pe tabloul principal de la US Open 2023 (28 august - 10 septembrie): Irina Begu (31 WTA), Sorana Cîrstea (32 WTA), Ana Bogdan (49 WTA) și Patricia Țig (65 WTA, clasament protejat).

De știut:

  • Cazul Simonei este judecat în aceste momente de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-ar putea să te intereseze și:

>> Sport Resolutions și ITIA, detalii despre procesul Simonei Halep - Ce urmează pentru fosta lideră WTA

>> Simona Halep, șocată după ce procesul în cazul ei de dopaj a fost amânat din nou

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping

>> Irina Begu ia atitudine în cazul de dopaj al Simonei Halep