​Simona Halep a fost audiată miercuri la Londra, iar tribunalul independent Sport Resolutions și Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) au oferit joi primele reacții.

Simona HalepFoto: lev radin / Alamy / Alamy / Profimedia

>>> EXCLUSIV Patrick Mouratoglou despre cazul Simonei Halep: „Este șocant, niciun jucător nu a fost tratat atât de urât în ultimii 20 de ani” / Cum răspunde la întrebarea dacă va mai fi antrenorul ei

Sport Resolutions și ITIA: Procesul Simonei Halep se va desfășura în privat

Potrivit Fanatik, cele două organizații au anunțat că procesul se va desfășura cu ușile închise și nu vor publica detalii de la audieri.

„În calitate de organism independent, nu putem comenta niciun aspect al cazurilor, indiferent dacă acele cazuri nu au fost încă menționate, în curs de judecare sau finalizate.

Aceasta este aceeași abordare consecventă pe care o aplicăm tuturor solicitărilor externe pentru orice chestiune, pe care am încredere că le puteți aprecia.

Vă mulțumim anticipat pentru înțelegere și ne cerem scuze că nu vă putem ajuta în continuare” - Sport Resolutions pentru Fanatik.

„Procesul tribunalului independent este confidenţial și se va desfășura în privat. Ne pare rău că nu putem să fim mai deschişi în acest stadiu al procesului” - ITIA pentru sursa citată.

Ce urmează pentru Simona Halep: audiere, pronunțarea hotărârii și posibil apel la TAS

Cristian Jura, expert în dreptul sportului și secretar de stat la CNCD, a explicat ce urmează în procesul Simonei Halep.

„Nu este ceva excepţional, ci este ceva normal. Va fi secret. Inclusiv la alte instanţe sportive, procesul este confidenţial. Diferă faţă de procesele care sunt în jurisdicţia naţională unde, în principiu, oricine poate intra în sală şi să asiste.

Aici, practic, rămâne la latitudinea părţilor dacă doresc ca procesul să fie deschis publicului, în engleză «open hearing» sau să fie secret. Este o chestiune procedurală, atâta tot.

Etapele sunt simple. Urmează audierea, tribunalul de la Sport Resolutions urmează să se pronunţe. Deci, audiere, pronunţare şi după ce primeşte decizia, ea se poate adresa în termen de 21 de zile şi Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Dar asta după ce ia cunoştinţă de decizie şi este nemulţumită de această decizie” - Cristian Jura pentru Fanatik.

De știut:

  • Cazul Simonei este judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

>> Simona Halep, șocată după ce procesul în cazul ei de dopaj a fost amânat din nou

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping

>> Irina Begu ia atitudine în cazul de dopaj al Simonei Halep

>> Simona Halep, devastată după noul mesaj primit de la ITIA - Reacția dură a fostei lidere WTA

>> Ilie Năstase, verdict dur în cazul suspendării Simonei Halep: „Se tergiversează pentru că e româncă”

>> Ion Țiriac, despre cazul Simonei Halep: „I-au terminat cariera”