​Suspendată provizoriu din tenis încă din luna octombrie a anului trecut, Simona Halep a avut până la urmă șansa de a apărea în fața unui tribunal sportiv, după trei amânări ale procesului de dopaj (a fost depistată pozitiv cu Roxadustat și este acuzată și de nereguli în pașaportul biologic).

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>>> EXCLUSIV Patrick Mouratoglou despre cazul Simonei Halep: „Este șocant, niciun jucător nu a fost tratat atât de urât în ultimii 20 de ani” / Cum răspunde la întrebarea dacă va mai fi antrenorul ei

Simona Halep, audiată la Londra - Primul verdict vine în două săptămâni

Potrivit DigiSport, fosta lideră WTA a fost audiată miercuri la Tribunalul din Londra, iar un prim verdict este așteptat peste două săptămâni.

Sursa citată anticipează o suspendare de doi ani pentru Simona, care ar putea obține apoi înjumătățirea pedepsei la TAS.

„A fost audiată astăzi (n.r. miercuri), dar va fi audiată şi mâine. În aproximativ două săptămâni ar trebui să avem un prim verdict.

Momentul care era amânat a avut loc. Alături de avocaţi, Simona şi-a prezentat argumentele. Vom vedea care vor fi deciziile.

În general, aici se dau suspendări de doi ani, apoi deciziile sunt atacate la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. În general, acolo se reduc la jumătate.

Se scade termenul de suspendare provizorie, iar acea suspendare provizorie e din noiembrie 2022” - Dragoș Suciu, comentator DigiSport.

De știut:

  • Cazul Simonei este judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

>> Simona Halep, șocată după ce procesul în cazul ei de dopaj a fost amânat din nou

>> Reacția vehementă a Simonei Halep după ce a fost acuzată de ITIA de o nouă încălcare a programului antidoping

>> Irina Begu ia atitudine în cazul de dopaj al Simonei Halep

>> Simona Halep, devastată după noul mesaj primit de la ITIA - Reacția dură a fostei lidere WTA

>> Ilie Năstase, verdict dur în cazul suspendării Simonei Halep: „Se tergiversează pentru că e româncă”

>> Ion Țiriac, despre cazul Simonei Halep: „I-au terminat cariera”