​După o pauză de un an și jumătate, Simona Halep va reveni pe terenurile de tenis, fosta lideră mondială plecând luni dimineață spre Miami. Sportiva nu a mai jucat un meci oficial din august 2022, iar acum își va face debutul la turneul de categorie WTA 1000 din Florida (17-31 martie).

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> De pe locul 607 WTA, în turul patru la Indian Wells - Duelul mămicilor în optimile din California

>> Simona Halep, încă o veste foarte bună primită după ce i s-a permis să revină pe teren

Fără clasament WTA, Halep a primit un wildcard din partea organizatorilor, invitație care-i permite să se afle pe tabloul principal al turneului de categorie 1000.

„Nu ştiu ce va fi, am emoţii, dar mă bucur că revin pe teren. Am doar un sparring cu mine și un fizioterapeut. Când mi-am făcut bagajul, parcă nu ştiam ce să-mi mai pun în geantă. Vreau să văd cum mă simt, e un turneu bun, mi-a plăcut mereu.

Cea mai mare susținerere o am de la mama, tata și de la fratele meu.

Îmi doresc să fiu la Jocurile Olimpice și voi face tot ceea ce trebuie ca să pot să mă calific, însă sunt șanse minime. I-am spus lui Horia Tecău (n.r. antenorul echipei de FedCup a României) că ne întâlnim la Miami și discutăm.

Vreau să văd cum e la turneu și după o să mă gândesc la alte wildcarduri.

Vreau să iau săptămână după săptămână şi să văd cum îmi revin în formă. Va fi dificil“ - Simona Halep, la plecarea din România.

Simona a plecat la Miami alături de mama sa, iar pe parcurs în Florida vor mai ajunge și tatăl și fratele ei.

Halep a completat încă o dată că-și dorește să fie prezentă la Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august) și a mai spus că ultimele zile au fost foarte obositoare din punct de vedere emoțional după reducerea suspendării de la 4 ani la 9 luni (decizie luată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne).

WTA Miami are loc în perioada 19-31 martie, pe hard, face parte din categoria WTA 1000, se dispută în complexul de la stadionul Hard Rock, are premii totale în valoare de $8,770,480, pe tabloul principal se află la stat 128 de jucătoare, iar campioana en-titre este Petra Kvitova.

>> Record în WTA, după ce Simona Halep și-a confirmat prezența la turneul de la Miami

Despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

>> Laboratorul de Control Doping din România reacționează după ce Simona Halep a spus că aproape i-a distrus cariera