​Simona Halep va juca pentru prima oară după doi ani pe zgură, fosta lideră mondială urmând să participe la Trofeul Clarins (13-19 mai). Organizatorii turneului de categorie WTA 125 au postat un videoclip în care românca vorbește despre revenirea în Paris, orașul ei preferat.

Simona HalepFoto: FRANK MOLTER / AFP / Profimedia

>> Irina Begu, în optimi la WTA Roma - A câștigat 11 game-uri la rând în fața unei favorite

Simona Halep, mesaj înainte de Trofeul Clarins: „Este o oportunitate bună să joc câteva meciuri”

La Paris, Halep a câștigat Roland Garros la junioare (2008) și la senioare (2018) și a pierdut alte două finale (2014 și 2017).

„Mă simt bine, este minunat să fiu în acest loc frumos. Condițiile sunt excelente, este o plăcere să vin și să joc aici.

Aș vrea să mulțumesc directorului turneului pentru că mi-a oferit un wild card. Este o oportunitate bună pentru mine să joc câteva meciuri și sper să pot arăta un tenis bun.

Am câștigat Roland Garros și la junioare și la senioare, este un loc foarte special pentru mine, Parisul este orașul meu favorit, așa că îl vizitez de fiecare dată când am timp, nu doar pentru muncă.

Este de fiecare dată un sentiment grozav să mă întorc și sper să pot juca un tenis bun, așa cum am făcut-o în trecut” - Simona Halep.

Halep a postat vineri un videoclip în care exersează lovitura de forehand de pe linia de fund a terenului.

La Trofeul Clarins vor fi prezente și Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, dar și opt jucătoare din Top 50 WTA: Emma Navarro, Katie Boulter, Leylah Fernandez, Yue Yuan, Sloane Stephens, Katerina Siniakova, Clara Burel și Diane Parry.

Simona a jucat ultima oară pe zgură în data de 26 mai 2022, când a fost învinsă de chinezoaica Qinwen Zheng în turul doi la Roland Garros.

Trofeul Clarins se va disputa în perioada 13-19 mai, face parte din categoria WTA 125, se joacă pe zgură (complexul Lagardère din Bois de Boulogne) și oferă premii totale în valoare de 115.000 de euro. Campioana en-titre este Diane Parry.

>> OPINIE. Cât de corect este ca Simona Halep să primească wild carduri? Totul a început cu Maria Sharapova, când rusoaica a revenit și ea după dopaj și Halep atunci a contestat-o

Despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).