​Miercuri au început la TAS audierile în cazul Simonei Halep, care vor dura până vineri, iar un eventual verdict favorabil a fost analizat de către fostul medic al echipei naționale de fotbal a României, Pompiliu Popescu.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> LiveBlog Simona Halep, audiată la TAS - Cele mai importante detalii din prima zi

Medicul Pompiliu Popescu nu crede în revenirea pe teren a Simonei Halep

Doctorul echipei naționale de fotbal a României în perioada „Generației de Aur” a oferit un interviu despre audierile de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv în cazul Simonei Halep.

Pompiliu Popescu nu crede într-o achitare a sportivei, ci o reducere a pedepsei de patru ani de suspendare.

Totodată, medicul nu este de acord cu strategia Simonei de a învinovăți alte persoane și susține că nu ar fi trebuit să se considere o victimă.

„Să fie achitată nu cred, poate o avea şanse să îi fie redusă suspendarea iniţială de patru ani. Dar nu îi poate fi redusă cu mult, iar ea e deja în vârstă pentru sportul profesionist, deci oricum nu văd cum să mai revină pe teren.

Noi am mai discutat şi ţi-am mai spus: păcat că îşi încheie cariera urât! Se întâmplă aşa ceva fiindcă a ales o cale greşită, a fost sfătuită prost.

Ea a ales să învinovăţească oameni, instituţii, laboratoare, a mers pe o cale pe care nu avea nicio şansă de succes. Mai bine ar fi recunoscut. Aşa, oamenii, suporterii ei, ar fi înţeles că era vorba, într-adevăr, despre o greşeală şi atât.

Dacă acest Tribunal din Lausanne o achită pe Simona Halep înseamnă că trebuie să fie desfiinţat tot ceea ce ţine de antidoping: WADA, Agenţia Mondială, laboratoarele.

Păi, ce rost mai au dacă un sportiv depistat dopat şi suspendat pentru patru ani de către un tribunal independent e făcut nevinovat la TAS?” – a declarat Pompiliu Popescu pentru Fanatik.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Halep va fi audiată de TAS în perioada 7-9 februarie 2024, așa cum Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunțat pe siteul său oficial.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).