Simona Halep a fost audiată timp de trei zile de către cei de la TAS, iar la ieșirea de la audieri, fosta lidera mondială a arătat încredere și speranță în ceea ce privește dovedirea nevinovăției sale.

Simona Halep, la TASFoto: Laurent Gillieron / AP / Profimedia

>> Simona Halep, ultima zi de audieri la TAS - „Halep va rămâne cu stigmatul dopajului toată viață”

>> Simona Halep, audiată la TAS - Cele mai importante detalii din ziua a doua de audieri

>> Simona Halep, audiată la TAS - Cele mai importante detalii din prima zi

Simona Halep, încrezătoare după trei zile de audieri la TAS

„Nu pot să vă spun nimic de la audieri, dar vă pot spune că această audiere mi-a dat șansa să-mi prezint apărarea, încrederea mea e intactă, se va demonstra că nu am avut niciodată intenția de a mă dopa.

Am încredere că adevărul va ieși la suprafață. De abia aștept să revin pe teren și de abia aștept să încerc să fac tot ce pot acolo. O să vorbim când o să am posibilitatea. Vă mulțumesc că ați stat aici atâtea zile, în frig și ploaie. Vom vorbi. Nu știu când va veni verdictul.” - a declarat aceasta la ieșirea de la TAS, potrivit Antena 3 CNN.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona și-a epuizat zilele acestea singura cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Halep a fost audiată la TAS în perioada 7-9 februarie 2024.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).