​Australian Open 2024 se află la câteva ore distanță de start, iar Boris Becker a vorbit despre lipsa Simonei Halep de la Melbourne pentru al doilea an consecutiv.

Simona Halep și Ion ȚiriacFoto: Juergen Hasenkopf/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> FOTO Colaborare nouă pentru Simona Halep, după despărțirea de Patrick Mouratoglou

Boris Becker: „Ion Țiriac o va ajuta pe Simona Halep cu tot ce e nevoie”

Fostul mare jucător de tenis este de părere că dacă TAS va menține suspendarea de 4 ani de zile cariera Simonei Halep se va încheia.

Becker crede că Simona are puterea să revină în tenis dacă suspendarea va fi micșorată, iar germanul este sigur că Ion Țiriac o va ajuta cu tot ce este necesar pentru audierea de la TAS de la începutul lunii februarie (în perioada 7-9 februarie).

„Sunt un mare fan, un mare admirator al Simonei Halep. E uimitoare pe teren. Nu era cea mai puternică, dar e una dintre cele mai inteligente jucătoare din istorie.

Prestația pe care a avut-o în finala cu Serena Williams la Wimbledon (n.r. din 2019) a fost una dintre cele mai bune pe care le-am văzut la o jucătoare. Și a reușit-o împotriva celei mai mari jucătoare din istorie.

Sunt trist să văd ce i se întâmplă. Sper să aibă un proces bun la TAS, sper să aibă avocați buni. Sunt sigur că Țiriac o va ajuta cu tot ce e nevoie. Va fi foarte important pentru tenis și pentru ea să revină pe teren.

Dacă suspendarea va rămâne, nu cred că va mai reveni. Ar fi o pauză prea mare. Dar sper să primească o a doua șansă, suspendarea să se reducă și să o vedem înapoi pe teren”, a declarat Boris Becker, într-o intervenție pentru Gsp.ro.

Cine este Boris Becker

În vârstă de 56 de ani, Boris Becker a urcat pe primul loc mondial pe 28 ianuarie 1991. A câștigat doar din premiile din tenis $25.080.956, iar de-a lungul carierei a câștigat șase titluri de Grand Slam: Australian Open (1991, 1996), Wimbledon (1985, 1986, 1989) și US Open (1989).

>> Simona Halep și despărțirea de echipa lui Patrick Mouratoglou

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Halep va fi audiată de TAS în perioada 7-9 februarie 2024, așa cum Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunțat pe siteul său oficial.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

>> Simona Halep, mesaj după anunțul TAS: „Mă bucur că am posibilitatea de a-mi demonstra nevinovăția”

>> Simona Halep, așteptată să revină pe teren: „Sunt convins că TAS va reduce perioada de suspendare”