​Simona Halep a dezvăluit recent că a pus capăt colaborării cu Patrick Mouratoglou, iar fosta lideră WTA dă acum vina pe echipa antrenorului francez pentru întregul scandal de dopaj, care i-a adus o suspendare de 4 ani.

Simona Halep si Patrick MouratoglouFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Simona Halep, schimbare importantă de atitudine înainte de procesul de la TAS - Decizia fostei lidere WTA

Simona Halep dă vina pe echipa lui Patrick Mouratoglou: „Din cauza greșelii lor, o carieră de 25 de ani e distrusă”

Într-un interviu pentru francezii de la Paris Match, dubla câștigătoare de Grand Slam spune că este singura care plătește, deși echipa lui Mouratoglou este cea a greșit dându-i un supliment contaminat.

„Echipa mea a recomandat să iau un supliment cu colagen. Am ținut cont de recomandare și ulterior s-a dovedit că suplimentul era contaminat.

Un sportiv profesionist e înconjurat de oameni care trebuie să aibă grijă de el, de sănătatea lui. Mi-am pus mereu încrederea totală în oamenii cu care am lucrat. Nu sportivul de performanță trebuie să verifice ce conține un supliment.

Sunt sigură că ce s-a întâmplat n-a fost cu intenție și sunt recunoscătoare că el și-a recunoscut greșeala, care e și greșeala echipei. Ei sunt cei care mi-au dat acest supliment. Și din cauza acestei greșeli, greșeala lor, eu sunt singura persoană care plătește prețul. O carieră de 25 de ani e distrusă!

Acum nu mai lucrăm împreună. N-am mai avut nicio legătură de câteva luni. Și nici nu m-am mai antrenat la Academia Mouratoglou de anul trecut.

Eu sunt victima unei nedreptăți. Știu că n-am greșit cu nimic și n-am de ce să fiu supărată pe mine. Văzând lucrurile așa, mai scap de insomnie. Pentru că am avut perioade în care nu puteam să dorm. Aveam atacuri de panică.

Eu eram copleșită de emoții și când jucam în turnee. Simțeam un gol în stomac. Dar de când am primit această suspendare, trăiesc fiecare zi cu durere și anxietate. Chiar dacă astăzi situația e un pic mai bună.

Dacă va fi menținută sancțiunea, nu o să știu ce se va întâmpla în următorii trei ani. Visul meu e să mă întorc, indiferent de vârstă. Un lucru e cert: vreau să stabilesc eu cum îmi voi încheia cariera și nu vreau ca acest lucru să se întâmple în altă parte decât pe teren” - Simona Halep, pentru Paris Match, citată de Adevărul.

Simona Halep va fi prezentă la JO 2024: „În cel mai rău caz, ca spectatoare”

Jocurile Olimpice din 2024 vor avea loc la Paris, oraș în care Halep a câștigat Roland Garros la junioare (2008) și la senioare (2018), iar sportiva a fost întrebată dacă va fi prezentă în capitala Franței.

Indiferent de verdictul pe care îl va da Tribunalul de Arbitraj Sportiv în cazul ei de dopaj, fosta lideră WTA a afirmat că nu va lipsi de la acest eveniment.

„Neapărat! Există o mică probabilitate să pot participa, așa că cred în asta și voi face totul pentru asta. La 32 de ani, este și ceea ce mă ajută să continui. Dar nu dețin toate cărțile.

Oricum, orice s-ar întâmpla, voi fi acolo. În cel mai rău caz, ca spectatoare, pentru că va fi magic. Iubesc Parisul, este un oraș în care, dincolo de succesul meu sportiv, mă simt bine. Întotdeauna mi-a plăcut să mă plimb pe acolo. Iubesc arhitectura, oamenii și energia emanată de acest oraș" - Simona Halep.

>> Marele reproș făcut Simonei Halep de o semifinalistă de Wimbledon în scandalul de dopaj

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Halep va fi audiată de TAS în perioada 7-9 februarie 2024, așa cum Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunțat pe siteul său oficial.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

>> Simona Halep, mesaj după anunțul TAS: „Mă bucur că am posibilitatea de a-mi demonstra nevinovăția”

>> FOTO Simona Halep și mesajul misterios postat în așteptarea audierii de la TAS

>> Simona Halep, așteptată să revină pe teren: „Sunt convins că TAS va reduce perioada de suspendare”