VIDEO Simona Halep, campioană la Wimbledon (6-2, 6-2 vs Serena Williams) / Dominantă, imaculată, PERFECTĂ!

de Silviu Dumitru     HotNews.ro
Sâmbătă, 13 iulie 2019, 15:00 Sport | Tenis


Simona Halep si trofeul de la Wimbledon
Foto: wta/ twitter
Simona Halep a evoluat perfect în finala de la Wimbledon, a făcut ceea ce trebuia să facă în fața Serenei Williams, a servit foarte bine cu primul serviciu (83%), a produs doar 3 erori neforțate (26 de partea americancei), a alergat pe tot terenul și și-a forțat de fiecare dată adversara să mai lovească o dată. După doar 55 de minute, Simona s-a impus cu 6-2, 6-2 și a câștigat al doilea titlu de Grand Slam, după ceea ce a fost, probabil, cel mai bun meci din carieră.

Simona Halep, atingerea fină a perfecțiunii și cuvântul magic: Alearg-o!

Simona Halep, după triumful de la Wimbledon: "Niciodată nu am jucat mai bine ca azi"

Serena Williams, fair-play după înfrângerea în fața Simonei Halep: "Când o jucătoare evoluează așa, trebuie să-ți scoți pălăria"
 • Simona Halep este prima jucătoare din România care câștigă turneul de la Wimbledon. Singurul român care a mai ajuns în ultimul act la Wimbledon, în proba de simplu, este Ilie Năstase, în 1972 şi 1976, ambele finale fiind pierdute.
 • Simona Halep va încasa 2,35 milioane de lire sterline (2,6 milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA.

 • Serena rămâne cu 23 de titluri de Grand Slam, cu unul mai puțin decât Margaret Court, cea care deține recordul.
 • Simona Halep a pierdut un singur set pe tot parcursul Wimbledon-ului, împotriva Mihaelei Buzărnescu.
 • Serena Williams a câștigat de șapte ori turneul: 2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2015 și 2016. Americanca a pierdut finala în 2004, 2008, 2014, 2019.
 • Începând de luni, Simona va urca pe locul 4 în clasamentul WTA de simplu.

Rezumatul finalei:Numele Simonei Halep, la loc de onoare:Trofeul mult râvnit, în mainile Simonei Halep:Visul a devenit realitate pentru Simona Halep:


Când câștigi primul titlu la Wimbledon, fericirea întruchipată:


Statistica partidei Halep vs Williams:

Ași: 1-2
Duble greșeli: 0-1
Puncte câștigate cu primul serviciu: 83% (29/35) - 59% (19/32)
Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 45% (5/11) - 47% (7/15)
Puncte câștigate la fileu: 100% (2/2) - 36% (4/11)
Puncte de break câștigate: 80% (4/5) - 0% (0/1)
Lovituri câștigătoare: 13-17
Erori neforțate: 3-26
Total puncte câștigate: 55-38
Distanță acoperită: 1219,8m - 1043,1m
Durată meci: 55 min.

De-a lungul carierei, Halep a câștigat 19 turnee (două de Grand Slam: Roland Garros 2018, Wimbledon 2019):

Wimbledon (Grand Slam) în 2019, Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Simona a mai jucat 17 finale: Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) - 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) - în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) - în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) - toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010 (News.ro).

Desfășurarea finalei dintre Simona Halep și Serena Williams:


Setul II

6-2 Serena returnează în fileu. Simona prelungește schimbul, Serena trimite afară. Încă două puncte. PRIMUL VINE CU UN SERVICIU PERFECT LA MEDIANĂ. Trei mingi de titlu pentru Simona. SERENA TRIMITE ÎN FILEU, SIMONA HALEP ESTE CAMPIOANĂ LA WIMBLEDON!

5-2 Dublă greșeală a Serenei, care pare să aibă încrederea zdruncinată. Încă o ratare, de această dată mingea s-a oprit în bandă (0-30). Primul as vine într-un moment dificil pentru americancă. Încă un serviciu bun la teu (30-30). Al treilea consecutiv. Un retur mai bun, Serena se pierde din nou și dă în fileu (40-40). Simona aleargă, aleargă și aleargă și obține încă o șansă de break! Simona a plecat prea repede spre serviciul Serenei și ratează o ocazie bună. Un serviciu bun spre forehand-ul Simonei, care ratează. Serena face a 24-a eroare neforțată (Simona are o statistică incredibilă, doar trei). Minge foarte joasă a Simonei, Williams ajunge greu și mai dă o dată în fileu. Încă o minge de break. Care va fi jucată pe serviciul secund. SIMONA TRIMITE ÎN LUNG DE LINIE ȘI VA SERVI PENTRU TITLU!

4-2 Serviciul secund este din nou ezitant, Serena e iar agresivă. Dacă punctul se prelungește. Simona are șanse mari să se impună (15-15). Reverul americancei lovește banda fileului și sare în terenul Simonei, care nu mai poate ajunge. Primul serviciu intră la linie, Simona urcă în teren și închide cu forehand-ul (30-30). Încă un serviciu excelent la mediană, Serena trimite afară! Minge lungă a Serenei, Simona își confirmă break-ul!


3-2 Serena este ținută departe de minge de Simona, care aleargă foarte bine pe linia de fund. SUBLIM! Simona e pe tot terenul, are răspuns pentru toate loviturile Serenei și o exasperează pe aceasta. Retur puțin prea lung, dar Simona poate forța break-ul (15-30). Simona returnează puțin cam scurt, Serena nu pune probleme și este pasată minunat. Două mingi de break. Serena controlează punctul, dar Simona rezistă în defensivă și profită de o ratare incredibilă a americancei de lângă fileu.

2-2 Serviciul Simonei funcționează foarte bine. Punctele prelungite îi revin mai mereu Simonei. Încă un punct superb câștigat de Simona, care o lobează pe Serena și închide punctul cu un voleu, după ce americanca a rămas blocată pe centrul liniei de fund și a pornit într-o parte prea devreme.

Simona a reușit opt lovituri direct câștigătoare și a făcut doar trei erori neforțate. Serena are 13 în dreptul ambelor statistici.

1-2 Simona încearcă un retur lung, de la margine vine decizia de "out!", dar Simona cere challenge și are dreptate, punctul se va rejuca. Retur în fileu pe serviciul al doilea al adversarei... Serena Williams pune o scurtă, Simona alunecă și rămâne pe fundul terenului. O lovitură bună în contre-pied de această dată a americancei. Un retur greșit și Serena câștigă din nou fără probleme la serviciu.

Simona impresionează:


1-1 Fiecare jucătoare câștigă câte un punct. O lovitură ratată de Simona, după un nou retur puternic. Când Simona o aleargă pe Serena, aceasta nu poate rezista prea mult în punct (însă pentru a face asta, Simona trebuie să servească bine cu <primul>). Serena forțează la retur, dar ratează. Un serviciu secund mai bun, Serena trimite afară.

"Serena trebuie să înceapă să servească mai bine. Nivelul Simonei nu va coborî. E mai relaxată acum și poate oferi o mare surpriză", a declarat Wilander.

0-1 Simona începe bine și setul secund, câștigă primul punct la retur. Simona încearcă să o paseze din nou în cross pe Serena, care anticipează de această dată și reacționează vocal. Serena mai reușește o lovitură în cross și strigă <Get in!>. Serena urcă la fileu după un serviciu pe care Simona l-a returnat bine și ratează incredibil, punând prea multă forță în lovitură. Un lung de linie reușit al Serenei. Simona trimite puțin afară o minge lovită din alergare.

Setul I


6-2 Prim serviciu bun, retur afară al Serenei. O lovitură moale a Simonei se oprește în plasa fileului. Simona are o reacție excelentă din apărare, trimite mingea înapoi, o surprinde pe Serena și americanca nu mai apucă să ridice mingea peste fileu. Serena este foarte agresivă, dar nu ia cele mai bune decizii de lângă fileu și mai greșește o dată după ce Simona se apără minunat. Două mingi de set. Aproape de as la prima. Un serviciu secund slab, retur câștigător cu forehand-ul pentru Williams. Serviciu bun de această dată și Simona închide primul set, după ce a dominat categoric. 26 de minute au trecut de la începutul partidei.

5-2 Combinație clasică pentru Serena: serviciu la exterior, continuare în terenul liber. Simona nu pune suficientă înălțime în lovitură (30-0). Serena urcă din nou la fileu și face un punct ușor. Retur în fileu, game alb pentru Williams. Simona va servi pentru câștigarea setului.

5-1 Serena controlează punctul, urcă la fileu și închide cu un demivoleu fin. Serena urcă din nou la fileu, dar Simona o pasează incredibil din apărare! Mingea a aterizat pe linie. Al patrulea punct câștigat cu reverul de jucătoarea noastră (niciunul pentru americancă). Ce unghi găsește Serena, care pune tot mai multe probleme (15-30). Prim serviciu bun pentru Halep, care trebuie să forțeze tot mai mult cu această lovitură. Simona o plimbă pe adversară, care trimite în fileu. Halep servește moale cu <al doilea>, Serena o pedepsește. Încă un retur câștigător pentru Serena, Simona nu are șanse cu serviciul secund. Halep mai trimite înapoi o minge la care ajunge târziu, o obligă pe Serena să mai lovească o dată și aceasta ratează lovitura (40-40). Serviciu excelent la exterior! Simona are o reacție excelentă din defensivă și izbește puternic mingea în cross! Românca a supraviețuit extraordinar în acest game.

4-1 Un serviciu la exterior pentru care Simona nu are răspuns. De data această, serviciul merge la mediană, tot pe forehand-ul româncei, care ratează. Simona se apără bine, dar Serena urcă la fileu și închide punctul. Serviciu puternic și Serena Williams punctează pentru prima oară în dreptul game-urilor câștigate.

4-0 Simona ajunge la toate loviturile adversarei și trimite în colțul terenului cu o lovitură în contre-pied. Ce meci face Simona! Serena încearcă o schimbare de direcție, dar lovește din nou prea puternic. Un retur fulgerător al Serenei (30-15). Williams încearcă pe contre-pied, dar trimite pe culoarul de dublu. Serena prinde colțul terenului de această dată, Simona trimite afară. As pentru Simo, început splendid pentru româncă! 11 minute de vis!


3-0 Simona aleargă foarte bine, dar nu mai poate trimite înapoi. INCREDIBIL! Simona aleargă pe tot terenul, ajunge la toate loviturile americancei și închide punctul cu un rever în cross. Simona returnează în corpul Serenei, fileul intervine de două ori, de fiecare dată în favoarea româncei (15-30 pentru Simona). Serena lovește puternic, forehand-ul Simonei iese afară și auzim primul <Come on!> al americancei. Retur bun al jucătoarei noastre, Serena trimite prea lung și Simona mai are o minge de break. RETUR CÂȘTIGĂTOR PENTRU SIMONA, care s-a poziționat excelent! Halep are două break-uri în față!

2-0 Serena nu poate returna un serviciu bine plasat al Simonei. Halep aleargă bine, trimite un slice și Serena ratează încă o lovitură (30-0). Serena nu și-a reglat tirul, mai dă o dată în fileu cu reverul. Simona închide game-ul la 0, după ce prinde linia de două ori (Veljovic a corectat o decizie a arbitrului de linie).

1-0 Serena începe cu un serviciu bun, la exterior, pe care românca îl returnează în fileu. Simona trimite înapoi un serviciu puternic, Serena atacă, dar este pasată excelent de jucătoarea noastră. Încă un serviciu foarte bun al americancei (30-15). Williams o plimbă pe Halep pe linia de fund, dar tot ea greșește prima și trimite prea lung. Simona trimite o minge joasă în cross, Serena trimite în fileu și românca obține o primă șansă de break. Simona returnează pe centrul terenului, Serena scapă o lovitură afară și Halep începe perfect, cu un break.

Simona a servit 9 ași la această ediție a Wimbledon-ului, Serena are 45.

Daniel Dobre și Virginia Ruzici se află în loja Simonei.

Simona și Serena se încălzesc, trei minute ne despart de începutul finalei.

Marijana Veljovic este arbitrul de scaun al partidei. Serena câștigă tragerea la sorți și alege să servească prima.

Simona intră prima în arenă, urmată de Serena. Aplauze puternice din tribune, unde se află și ducesele de Cambridge și Sussex.


Cele două jucătoare intră pe Centralul de la All England Club.

Trofeul de la Wimbledon:"Serena servește pe forehand-ul Simonei, românca trebuie să stea aproape de linia de fund. Cu cât mai aproape de linie, cu atât va putea să taie mai bine unghiurile", a spus Wilander.

"Cred că sunt, de departe, cele mai bune jucătoare din lume. Simona nu trebuie să se teamă de un start mai slab de meci, trebuie să joci bine mereu în fața Serenei. Va simți mai puțină presiune (n.r. pentru că este considerată <underdog>) . Chiar dacă este clasată mai bine, Simona pornește cu șansa a doua în această finală.", a declarat Mats Wilander, la Eurosport.

Imagini din 2011, când Simona Halep (19 ani la acea vreme) câștiga primul set în fața Serenei Williams, în turul II de la Wimbledon:


Kate Middleton, ducesa de Cambridge, va asista la finală:


Simona Halep este a 17-a jucătoare pe care Serena o întâlnește într-o finală de Grand Slam. Dintre acestea, americanca are un palmares negativ împotriva a trei (0-1 vs Samantha Stosur și Naomi Osaka, 1-2 vs Angelique Kerber), se află la egalitate cu Garbine Muguruza (1-1) și stă mai bine decât 12 (7-2 vs Venus Williams, 3-1 vs Maria Sharapova, 2-0 vs Victoria Azarenka și 1-0 vs Martina Hingis, Lindsay Davenport, Jelena Jankovic, Dinara Safina, Justine Henin, Vera Zvonareva, Agnieszka Radwanska, Caroline Wozniacki și Lucie Safarova

Doar cinci dintre jucătoarele aflate în activitate au ajuns în finala a cel puțin trei turnee de Grand Slam: Serena Williams, Venus Williams, Maria Sharapova (toate patru), Angelique Kerber (Australian Open, Wimbledon și US Open) și Simona Halep (Roland Garros, Australian Open și Wimbledon).

La ora 16:00 (ora României) sunt anunțate 22 de grade Celsius la Londra.

Serena Williams vs Simona Halep, finala Wimbledon 2019:


 • Parcursul Serenei Williams la Wimbledon:
Turul I: 6-2, 7-5 cu Giulia Gatto-Monticone (Italia, 161 WTA), 1h 20min
Turul II: 2-6, 6-2, 6-4 cu Kaja Juvan (Slovenia, 133 WTA), 1h 34min
Turul III: 6-3, 6-4 cu Julia Goerges (Germania, 17 WTA), 1h 12min
Optimi: 6-2, 6-2 cu Carla Suarez Navarro (Spania, 31 WTA), 1h 04min
Sferturi: 6-2, 4-6, 6-3 cu Alison Riske (SUA, 55 WTA), 2h 01min
Semifinale: 6-1, 6-2 cu Barbora Strycova, 59min
Finala: 2-6, 2-6 cu Simona Halep, 56min.

Simona Halep vs Serena Williams - Loviturile câștigătoare/ erorile neforțate din fiecare tur, plus procentajele de la serviciu:

Turul I: 18/16 (58%, 70%) vs 27/23 (69%, 58%)
Turul II: 12/19 (54%, 46%) vs 25/26 (77%, 52%)
Turul III: 13/9 (67%, 67%) vs 19/15 (76%, 71%)
Optimi: 17/14 (76%, 44%) vs 21/19 (78%, 47%)
Sferturi: 17/13 (72%, 44%) vs 49/27 (64%, 51%)
Semifinale: 26/16 (70%, 74%) vs 28/10 (89%, 53%)

Simona Halep vs Serena Williams, meciuri directe 3-9 (abandon Serena într-un meci):

2019, Wimbledon: 6-2, 6-2 pentru Halep
2019, Australian Open: 6-1, 4-6, 6-4 pentru Serena
2016, US Open: 6-2, 4-6, 6-3 pentru Serena
2016, Indian Wells: 6-4, 6-3 pentru Serena
2015, Cincinnati: 6-3, 7-6(5) pentru Serena
2015, Miami: 6-2, 4-6, 7-5 pentru Serena
2015, Indian Wells: Simona Halep (abandon Serena)
2014, Turneul Campioanelor (Singapore): 6-3, 6-0 pentru Serena
2014, Turneul Campioanelor (Singapore): 6-2, 6-0 pentru Halep
2013, Cincinnati: 6-0, 6-4 pentru Serena
2013, Roma: 6-3, 6-0 pentru Serena
2011, Wimbledon: 3-6, 6-2, 6-1 pentru Serena

Finale de Grand Slam disputate de cele două jucătoare:

 • Simona Halep
2014, Roland Garros: 4-6, 7-6(5), 4-6 cu Maria Sharapova (Rusia)
2017, Roland Garros: 6-4, 4-6, 3-6 cu Jelena Ostapenko (Letonia)
2018, Australian Open: 6-7(2), 6-3, 4-6 cu Caroline Wozniacki (Danemarca)
2018, Roland Garros: 3-6, 6-4, 6-1 cu Sloane Stephens (SUA)
2019, Wimbledon: 6-2, 6-2 cu Serena Williams (SUA)
 • Serena Williams
1999, US Open: 6-3, 7-6(4) cu Martina Hingis (Elveția)
2001, US Open: 2-6, 4-6 cu Venus Williams (SUA)
2002, Roland Garros: 7-5, 6-3 cu Venus Williams (SUA)
2002, Wimbledon: 7-6(4), 6-3 cu Venus Williams (SUA)
2002, US Open: 6-4, 6-3 cu Venus Williams (SUA)
2003, Australian Open: 7-6(4), 3-6, 6-4 cu Venus Williams (SUA)
2003, Wimbledon: 4-6, 6-4, 6-2 cu Venus Williams (SUA)
2004, Wimbledon: 1-6, 4-6 cu Maria Sharapova (Rusia)
2005, Australian Open: 2-6, 6-3, 6-0 cu Lindsay Davenport (SUA)
2007, Australian Open: 6-1, 6-2 cu Maria Sharapova (Rusia)
2008, Wimbledon: 5-7, 4-6 cu Venus Williams (SUA)
2008, US Open: 6-4, 7-5 cu Jelena Janković (Serbia)
2009, Australian Open: 6-0, 6-3 cu Dinara Safina (Rusia)
2009, Wimbledon: 7-6(3), 6-2 cu Venus Williams (SUA)
2010, Australian Open: 6-4, 3-6, 6-2 cu Justine Henin (Belgia)
2010, Wimbledon: 6-3, 6-2 cu Vera Zvonareva (Rusia)
2011, US Open: 2-6, 3-6 cu Samantha Stosur (Australia)
2012, Wimbledon: 6-1, 5-7, 6-2 cu Agnieszka Radwańska (Polonia)
2012, US Open: 6-2, 2-6, 7-5 cu Victoria Azarenka (Belarus)
2013, Roland Garros: 6-4, 6-4 cu Maria Sharapova (Rusia)
2013, US Open: 7-5, (6)6-7, 6-1 cu Victoria Azarenka (Belarus)
2014, US Open: 6-3, 6-3 cu Caroline Wozniacki (Danemarca)
2015, Australian Open: 6-3, 7-6(5) cu Maria Sharapova (Rusia)
2015, Roland Garros: 6-3, (2)6-7, 6-2 cu Lucie Šafářová (Cehia)
2015, Wimbledon: 6-4, 6-4 cu Garbiñe Muguruza (Spania)
2016, Australian Open: 4-6, 6-3, 4-6 cu Angelique Kerber (Germania)
2016, Roland Garros: 5-7, 4-6 cu Garbiñe Muguruza (Spania)
2016, Wimbledon: 7-5, 6-3 cu Angelique Kerber (Germania)
2017, Australian Open: 6-4, 6-4 cu Venus Williams (SUA)
2018, Wimbledon: 3-6, 3-6 cu Angelique Kerber (Germania)
2018, US Open: 2-6, 4-6 cu Naomi Osaka (Japonia)
2019, Wimbledon: 2-6, 2-6 cu Simona Halep (România)

Serena Williams a câștigat 72 de titluri de-a lungul carierei (23 de Grand Slam - 7 Australian Open, 3 Roland Garros, 6 US Open, 7 Wimbledon):

Australian Open (2017), Roma, Wimbledon (2016), Australian Open, Miami, Roland Garros, Wimbledon, Cincinnati (2015), Brisbane, Miami, Rome, Stanford, Cincinnati, US Open, WTA Finals (2014), Brisbane, Miami, Charleston, Madrid, Rome, Roland Garros, Bastad, Toronto, US Open, Beijing, WTA Finals (2013), Charleston, Madrid, Wimbledon, Stanford, Jocurile Olimpice, US Open, WTA Finals (2012), Stanford, Toronto (2011), Australian Open, Wimbledon (2010), Australian Open, Wimbledon, WTA Finals (2009), Bangalore, Miami, Charleston, US Open (2008), Australian Open, Miami (2007), Australian Open (2005), Miami, Beijing (2004), Australian Open, Paris [Indoors], Miami, Wimbledon (2003), Scottsdale, Miami, Roma, Roland Garros, Wimbledon, US Open, Tokyo, Leipzig (2002); Indian Wells, Toronto, WTA Finals (2001), Hanovra, Los Angeles, Tokyo (2000), Paris [Indoors], Indian Wells, Los Angeles, US Open, Grand Slam Cup (1999).

Serena a pierdut 23 de finale: Wimbledon (2019), Wimbledon, US Open (2018), Australian Open, Indian Wells, Roland Garros (2016); Doha, Cincinnati (2013), US Open (2011), Sydney (2010), Miami (2009), Wimbledon (2008), Moscova (2007), Wimbledon, Los Angeles, WTA Finals (2004), Charleston (2003), =Berlin, WTA Finals (2002), US Open (2001), Paris [Indoors], Montréal (2000), Miami (1999).

Ultimele zece finale de la Wimbledon:

2019: Simona Halep (România) vs Serena Williams (SUA) 6-2, 6-2
2018: Angelique Kerber (Germania) vs Serena Williams (SUA) 6-3, 6-3
2017: Garbine Muguruza (Spania) vs Venus Williams (SUA) 7-5, 6-0
2016: Serena Williams (SUA) vs Angelique Kerber (Germania) 7-5, 6-3
2015: Serena Williams (SUA) vs Garbine Muguruza (Spania) 6-4, 6-4
2014: Petra Kvitova (Cehia) vs Eugenie Bouchard (Canada) 6-3, 6-0
2013: Marion Bartoli (Franța) vs Sabine Lisicki (Germania) 6-1, 6-4
2012: Serena Williams (SUA) vs Agnieszka Radwanska (Polonia) 6-1, 5-7, 6-2
2011: Petra Kvitova (Cehia) vs Maria Sharapova (Rusia) 6-3, 6-4
2010: Serena Williams (SUA) vs Vera Zvonareva (Rusia) 6-3, 6-2

Lista tuturor câștigătoarelor de la Wimbledon:

2019 Simona Halep
2018 Angelique Kerber
2017 Garbine Muguruza
2016 Serena Williams
2015 Serena Williams
2014 Petra Kvitova
2013 Marion Bartoli
2012 Serena Williams
2011 Petra Kvitova
2010 Serena Wiliams
2009 Serena Williams
2008 Venus Williams
2007 Venus Williams
2006 Amelie Mauresmo
2005 Venus Williams
2004 Maria Sharapova
2003 Serena Williams
2002 Serena Williams
2001 Venus Williams
2000 Venus Williams
1999 Lindsay Davenport
1998 Jana Novotna
1997 Martina Hingis
1996 Steffi Graf
1995 Steffi Graf
1994 Conchita Martinez
1993 Steffi Graf
1992 Steffi Graf
1991 Steffi Graf
1990 Martina Navratilova
1989 Steffi Graf
1988 Steffi Graf
1987 Martina Navratilova
1986 Martina Navratilova
1985 Martina Navratilova
1984 Martina Navratilova
1983 Martina Navratilova
1982 Martina Navratilova
1981 Chris Evert Lloyd
1980 Evonne Goolagong Cawley
1979 Martina Navratilova
1978 Martina Navratilova
1977 Virgina Wade
1976 Chris Evert
1975 Billie Jean King
1974 Chris Evert
1973 Billie Jean King
1972 Billie Jean King
1971 Evonne Goolagong
1970 Margaret Court
1969 Ann Jones
1968 Billie Jean King

Începutul Erei Open

1967 Billie Jean King
1966 Billie Jean King
1965 Margaret Smith
1964 Maria Bueno
1963 Margaret Smith
1962 Karen Susman
1961 Angela Mortimer
1960 Maria Bueno
1959 Maria Bueno
1958 Althea Gibson
1957 Althea Gibson
1956 Shirley Fry
1955 Louise Brough
1954 Maureen Connolly
1953 Maureen Connolly
1952 Maureen Connolly
1951 Doris Hart
1950 Louise Brough
1949 Louise Brough
1948 Louise Brough
1947 Margaret Osborne
1946 Pauline Betz

Între 1940 și 1945 nu s-a disputat din cauza celui de-al doilea Război Mondial

1939 Alice Marble
1938 Helen Moody
1937 Dorothy Round
1936 Helen Jacobs
1935 Helen Moody
1934 Dorothy Round
1933 Helen Moody
1932 Helen Moody
1931 Cilly Aussem
1930 Helen Moody
1929 Helen Wills
1928 Helen Wills
1927 Helen Wills
1926 Kitty Godfree
1925 Suzanne Lenglen
1924 Kitty McKane
1923 Suzanne Lenglen
1922 Suzanne Lenglen
1921 Suzanne Lenglen
1920 Suzanne Lenglen
1919 Suzanne Lenglen

Între 1915 și 1918 nu s-a disputat din cauza Primului Război Mondial

1914 Dorothea Lambert Chambers
1913 Dorothea Lambert Chambers
1912 Ethel Larcombe
1911 Dorothea Lambert Chambers
1910 Dorothea Lambert Chambers
1909 Dora Boothby
1908 Charlotte Sterry
1907 May Sutton
1906 Dorothea Douglass
1905 May Sutton
1904 Dorothea Douglass
1903 Dorothea Douglass
1902 Muriel Robb
1901 Charlotte Sterry
1900 Blache Hillyard
1899 Blache Hillyard
1898 Charlotte Cooper
1897 Blanche Hillyard
1896 Charlotte Cooper
1895 Charlotte Cooper
1894 Blanche Hillyard
1893 Lottie Dod
1892 Lottie Dod
1891 Lottie Dod
1890 Lena Rice
1889 Blanche Hillyard
1888 Lottie Dod
1887 Lottie Dod
1886 Blanche Bingley
1885 Maud Watson
1884 Maud Watson

S-ar putea să te intereseze și:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

123171 vizualizari

 • +7 (15 voturi)    
  mult succes Simona (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 16:08)

  linarel [utilizator]

  cred ca meciul va fi castigat de Simona in 3 set-uri
  • +10 (16 voturi)    
   Doua seturi, 6-2, 6-4 (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 16:40)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui linarel

   Serena e momaie, la cum se misca Simona, 99,99% e imposibil sa piarda titlul.
  • +10 (16 voturi)    
   Nah ca m-am inselat (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 17:08)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui linarel

   Am crezut ca Serena o sa aiba macar pe final o tresarire de orgoliu si o sa haleasca doar un break in setul doi. La cum a jucat nu stiu cum de a ajuns in finala, ca a fost hacuita la propriu!!!
   • +5 (9 voturi)    
    Mai bagasem un comment (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 17:27)

    Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

    in care am spus 6-2, 6-4....
 • +15 (25 voturi)    
  Sa o scoata Simona..... (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 16:20)

  gigiN [utilizator]

  .....la “pensie” pe Serena ????
  • +10 (16 voturi)    
   doar daca... (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 16:36)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui gigiN

   Simona o bate pe Serena la Wimbledon astzi si in finala de la US Open in 2019 - ceea ce ii doresc....

   Infrangerea este amara dar dulce este bucuria castigului...
 • -10 (18 voturi)    
  fitele de la Wimbledon (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 16:48)

  ..13 [utilizator]

  Pretul biletului a crescut semnificativ, peste 80% pentru ca acum avem o copila care care bagajul jucatoarelor, flori la intrarea in arene, decor, peste decor, samd - oare merita cresterea asta de pret pentru niste fitesonii si nu pentru altele strict necesare ca de exemplu: acoperisuri retractabile, camere video performante, lumini pentru a se putea juca pe intuneric, echipament pentru copiii de mingi... etc...

  Zic si io asa -

  m-au socat niste imagini si atunci m-am intrebat de cate ori a crescut pretul biletului - si am aflat ca intre 2011 si 2014/5 a crescut cu 80%...Este drept ca s-au facut si investitii...
 • +14 (14 voturi)    
  hai Simona (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 16:54)

  ..13 [utilizator]

  Don't give up!
 • +11 (13 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 16:57)

  [anonim]

 • +6 (22 voturi)    
  Serena Williams a uratit tenisul feminin (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 16:57)

  justin puscasu [utilizator]

  de asta mi-as dori s-o vad cat mai curand in tribune.
  Si daca Simona o ajuta sa faca pasul asta, cu atat mai bine!
 • +15 (15 voturi)    
  Haide Simona! (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 16:59)

  bozzguer@gmail.com [utilizator]

  Suntem cu tine! ❤️
 • +16 (20 voturi)    
  bravo Simona! (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 17:07)

  omul.rau [utilizator]

  un joc foarte bun
  • +1 (1 vot)    
   Despre jocul "defensiv" al Simonei (Duminică, 14 iulie 2019, 15:00)

   trotuar [utilizator] i-a raspuns lui omul.rau

   Simona a spus "Pe aici nu se trece" și a contraatcat.
 • +13 (21 voturi)    
  Slab a jucat SW. (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 17:08)

  Alius [utilizator]

  SH a fost peste ea si fizic si tehnic si psihic. Bravo ei.
  • +7 (15 voturi)    
   Pai, (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 17:50)

   Jar [utilizator] i-a raspuns lui Alius

   d-aia a jucat slab SW,pentru ca a fost peste ea ,din toate punctele de vedere,SH.
   • +3 (11 voturi)    
    Nu nene .. (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 20:18)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui Jar

    ... SW a jucat slab: n-a avut asi, a avut greseli fortate multe (care nu au avut legatura cu SH), nu si-a adaptat jocul la jocul Simonei etc.

    Cand obiectivitatea lipseste, e grea. Compara cu meciul dintre Federer si Nadal: oricare putea sa castige, nu poti spune ca unul a jucat prost si unul a jucat foarte bine. Nu poti zice ca Nadal a jucat prost, pentru ca Federer a jucat bine. Amandoi au jucat foarte bine.

    Nu, SW a jucat prost pentru ca a jucat prost, SH a jucat bine si foarte bine. Chiar daca pierdea, SH a jucat bine.
    • +3 (3 voturi)    
     SW nu a jucat slab, cel putin in (Duminică, 14 iulie 2019, 15:37)

     trotuar [utilizator] i-a raspuns lui Alius

     ... prima parte a meciului. În primul set a avut 80% primul serviciu dar a reușit să câștige doar 69%.
     Și a avut servicii dure ca de obicei.

     Ce par erori neforțate au fost faptul că a trebuit să riște mai mult în a da mingii câștigătoare că oriunde dădea mingea venea înapoi.

     Ce nu i-a ieșit Serenei a fost reverul dar și pe ăla a dat niște lovituri bune. Că nu s-a mișcat bine este adevărat dar SW în ultima vreme nu s-a bazat în general pe mișcare ci pe lovituri puternice în care adversarul este obligat să se miște (dacă te uiți la cât a alergat Simo și ce retururi a dat).

     După break-ul Simonei din al doilea set întradevăr SW a clacat când a văzut că nu are răspunsuri. La un moment dat a ajuns la fileu în poziție bună și nu știa ce să dea, voleu, să o lase să pice, passing sau în forță și a ieșit un Out.

     Cum am spus și mai sus motto-ul Simonei a fost "Pe aici nu se trece".
 • -14 (20 voturi)    
  Am avut dreptate (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 17:10)

  Lucian Ilea [utilizator]

  cu toate filmele mele
  i-am zi una scurta una lunga
  sa vii in fata
  nu ai timp pt corss
  in fine victoria are mult tati
  infrangerea e orfana
 • +8 (22 voturi)    
  Plagarusuleeeee (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 17:12)

  brigadierul [utilizator]

  Imi pare rau de tine... sincer... asta e.. sa nu plangi prea rau... bine? Te rugam noi frumos...
  • -4 (12 voturi)    
   își (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 17:47)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui brigadierul

   roade unghiile de la picioare, de necaz.
  • -2 (16 voturi)    
   Surprinzator de bun jocul SH idem victoria (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 17:51)

   Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui brigadierul

   Am castigat ceva bani pariind contra SH, de acum incolo voi fi mai atent.
   Felicitari SH.
   • +3 (5 voturi)    
    Atata ai putut scrie? (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 22:31)

    brigadierul [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

    Cine e SH? Ca poate unii nu stiu...
    • 0 (2 voturi)    
     SerenisimaH,acum,dupa ac succes ! (Duminică, 14 iulie 2019, 21:58)

     Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui brigadierul

     Ce urmeaza oare ? ( Jana Novotná,Lindsay Davenport,Amélie Mauresmo, Marion Bartoli ?)
   • 0 (0 voturi)    
    te-ai (Duminică, 14 iulie 2019, 9:05)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

    înecat cu unghiile de ai băgat atâtea minusuri și la mine și la @brigadierul? :))
  • +2 (10 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 18:25)

   [anonim] i-a raspuns lui brigadierul

 • +11 (25 voturi)    
  Rugaminte (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 17:18)

  UnObservator [utilizator]

  Plagarus, tati, te rugam, astazi mucles.
  • -1 (15 voturi)    
   Eleganta (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 17:54)

   Jar [utilizator] i-a raspuns lui UnObservator

   voastra nu-mi permite sa-i zi eu vreo doua de...venetic.
 • +17 (21 voturi)    
  Bravo! (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 17:24)

  BiJaz [utilizator]

  Excelent, felicitari!
 • +5 (15 voturi)    
  felicitari (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 17:43)

  Coco Whistle [utilizator]

  comentarii de clasa 1-a la eurosport2. mergeti la scoala bre.
 • +12 (16 voturi)    
  O victorie categorica (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 18:07)

  Kepler [utilizator]

  cu care Simona intra cu adevarat in istoria tenisului.
  Felicitari!
 • +1 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 18:22)

  [anonim]

 • -1 (9 voturi)    
  £ 4 811 000 pe tot turneul (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 18:27)

  Kosmos [utilizator]

  A incasat Simona..Le a luat banii si tava..
  • +3 (7 voturi)    
   Da.. (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 22:01)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

   .oricine ar fi castigat, SH le lua banii si tava. Fantastic. De parca daca altcineva castiga nu le lua si banii si tava.
   • 0 (0 voturi)    
    r3pet (Duminică, 14 iulie 2019, 11:22)

    Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui Alius

    Le a luat banii si tava Simona le a luat nu altcineva
 • +9 (9 voturi)    
  ar fi fost frumos (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 18:43)

  Adrian_1234 [utilizator]

  daca il aminteati si pe tecau ca si el a castigat la dublu iara o performanta nu chiar la indemana tuturor
 • +17 (19 voturi)    
  55 min. (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 19:32)

  OmniStudio [utilizator]

  Un meci mai scurt decat Serena a avut doar Mircea Badea!
  Bravo Simo!
 • +1 (11 voturi)    
  Veni, vidi, vici (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 21:57)

  ty [utilizator]

  .
  • +4 (4 voturi)    
   dacă (Duminică, 14 iulie 2019, 9:01)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui ty

   le ziceai pe oltenește, ”venii, văzui, plecai”, te înțelegeau toți, așa ... , ți-au dat cu minus :))
 • +9 (11 voturi)    
  Sper sa-i faca o primire de regina (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 23:53)

  Ochiana [utilizator]

  la intoarcerea in Romania. Merita.
  Bravo Simona, ne-ai aratat clasa.
  Munca si perseverenta da pana la urma roade. Esti un model pentru noi toti !
  • +3 (3 voturi)    
   eu (Duminică, 14 iulie 2019, 9:03)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Ochiana

   sunt curios dacă se mai dă în stambă firea sau, poate chiar vasilica, să se dea prietenă cu Simona la o eventuală gală de prezentare a trofeului.
 • +1 (1 vot)    
  bravo ! (Duminică, 14 iulie 2019, 10:17)

  nash pandelica [utilizator]

  felicitari !
  hai si cu us open'ul !
 • +2 (2 voturi)    
  O zi memorabila (Duminică, 14 iulie 2019, 10:36)

  mistydo [utilizator]

  Merită sa fie venerată! Este regina tenisului românesc! Felicitări din toată inima! Ai fost minunată!
 • +1 (1 vot)    
  simona (Luni, 15 iulie 2019, 10:43)

  sim18 [utilizator]

  Felicitari!!!!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by