Simona Halep a anunțat luna trecută că nu mai lucrează cu echipa lui Patrick Mouratoglou, dar fosta lideră WTA continuă pregătirea pentru o posibilă revenire pe teren.

Simona HalepFoto: Vaughn Ridley / Getty images / Profimedia

>> Simona Halep și mesajul plin de speranță transmis la final de 2023

Simona Halep se pregătește cu Jez Manso, preparator fizic din Filipine

Dubla câștigătoare va fi audiată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv la începutul lunii februarie, iar între timp se antrenează în Dubai. Jez Manso, preparator fizic din Filipine, a postat o fotografie în care se află lângă Simona Halep.

„Uite cine a revenit la club, campioana din Dubai din 2015 și 2020, Simona Halep! Ne bucurăm că ai revenit” - Jez Manso, care lucrează de peste 10 ani la un club sportiv din Dubai, pe Instagram.

>> Marele reproș făcut Simonei Halep de o semifinalistă de Wimbledon în scandalul de dopaj

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Halep va fi audiată de TAS în perioada 7-9 februarie 2024, așa cum Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunțat pe siteul său oficial.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

>> Simona Halep, mesaj după anunțul TAS: „Mă bucur că am posibilitatea de a-mi demonstra nevinovăția”

>> FOTO Simona Halep și mesajul misterios postat în așteptarea audierii de la TAS

>> Simona Halep, așteptată să revină pe teren: „Sunt convins că TAS va reduce perioada de suspendare”