Simona Halep așteaptă să fie audiată de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în perioada 7-9 februarie 2024, iar fosta lideră mondială a publicat un mesaj plin de încredere la final de 2023.

Simona HalepFoto: Vaughn Ridley / Getty images / Profimedia

Simona Halep, conștientă că 2024 poate fi un an decisiv pentru cariera ei

Simona Halep nu a avut parte de cel mai bun an din carieră, fiind suspendată pe o perioadă de 4 ani pentru testul pozitiv cu Roxadustat de la US Open 2022.

Sportiva cu două titluri de Grand Slam la activ a postat un mesaj plin de încredere pe contul său de Instagram, aceasta urmând să fie audiată de către TAS în februarie 2024.

„Am puterea să spun: Mulțumesc 2023!

Totul se întâmplă cu un motiv și este pentru tine, nu împotriva ta. 2024, abia aștept să te întâlnesc.” - a scris Simona Halep.

>> Marele reproș făcut Simonei Halep de o semifinalistă de Wimbledon în scandalul de dopaj

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Halep va fi audiată de TAS în perioada 7-9 februarie 2024, așa cum Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunțat pe siteul său oficial.
  • Curtea elvețiană a precizat că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

>> Simona Halep, mesaj după anunțul TAS: „Mă bucur că am posibilitatea de a-mi demonstra nevinovăția”

>> FOTO Simona Halep și mesajul misterios postat în așteptarea audierii de la TAS

>> Simona Halep, așteptată să revină pe teren: „Sunt convins că TAS va reduce perioada de suspendare”