​Alejandro Tabilo s-a calificat marți în sferturile turneului ATP de la Roma, după ce l-a învins în două seturi pe Karen Khachanov, scor 7-6(5), 7-6(10).

Alejandro TabiloFoto: Andrew Medichini / AP / Profimedia

>> OPINIE Cifrele arată că Novak Djokovic nu mai este, în 2024, jucătorul de neînvins. Explicații pentru un sezon dezamăgitor

>> Simona Halep a primit wild card pentru încă un turneu pe zgură

Alejandro Tabilo, victorie împotriva lui Karen Khachanov în optimi la Roma

Alejandro Tabilo își continuă parcursul de vis de la ATP Roma. Jucătorul clasat pe locul 32 în ierarhia mondială a obținut calificarea în sferturi la Foro Italico.

Sportivul de Chile, cap de serie numărul 29, a eliminat încă un favorit la Roma, după succesul răsunător împotriva lui Novak Djokovic.

Tabilo a reușit să îl elimine în optimi și pe Karen Khachanov (cap de serie numărul 16), la capătul unui meci disputat, ce a durat două ore și 34 de minute.

În ambele seturi chilianul a avut nevoie de tiebreak, însă acesta a fost concentrat până la final și a avut câștig de cauză în fața jucătorului din Rusia.

În faza sferturilor, Alejandro Tabilo va întâlni câștigătorul duelului dintre Zhizhen Zhang (56 ATP) și Thiago Monteiro (106 ATP).

Până acum la Foro Italico, Tabilo i-a eliminat pe Yannick Hanfmann, scor 6-3, 7-6(4) și Novak Djokovic, scor 6-2, 6-3.

ATP Roma, tabloul optimilor

Alejandro Tabilo (29) – Karen Khachanov (16) 7-6(5), 7-6 (10)

Zhizhen Zhang – Thiago Monteiro

Alexander Zverev (3) – Nuno Borges

Taylor Fritz (11) – Grigor Dimitrov (8) 6-2, (11)6-7, 6-1

Stefanos Tsitsipas (6) – Alex De Minaur (9)

Nicolas Jarry (21) – Alexandre Muller

Hubert Hurkacz (7) – Sebastian Baez (17)

Tommy Paul (14) – Daniil Medvedev (2)

ATP Roma are loc în perioada 8-19 mai pe zgura din complexul de la Foro Italico. Are premii totale în valoare de 7.877.020 € și face parte din categoria „ATP 1000”. Campionul en-titre este Daniil Medvedev.

>> OPINIE Cum „s-a stins flacăra”, chiar după meciul carierei, pentru jucătorul care nu s-a speriat de Federer, Nadal și Djokovic