Patrick Mouratoglou a avut o nouă reacție în ceea ce privește suspendarea din tenis a Simonei Halep, la aproape o lună de la acea postare pe Instagram prin care anunța că își asumă responsabilitatea pentru că românca a fost prinsă dopată.

Patrick MouratoglouFoto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

Patrick Mouratoglou - „Simona nu s-a dopat niciodată! Este o victimă”

Simona a fost suspendată pe o perioadă de 4 ani din tenis, ca urmare a deciziei luate de tribunalul Sport Resolutions, iar românca deja a făcut apel la TAS.

Patrick Mouratoglou și-a recunoscut recent vina în ceea ce privește situația Simonei, declarând că își asumă responsabilitatea pentru faptul că aceasta a fost prinsă dopată.

Săptămâna aceasta, francezul a făcut noi declarații legate de cazul Simonei Halep și a precizat că este încrezător că fosta lideră mondială va avea câștig de cauză la TAS.

„Sunt încrezător pentru viitorul Simonei Halep, după apelul făcut la TAS, deoarece e un tribunal independent. Am putut stabili de unde a venit contaminarea. Deci noi i-am propus să ia colagenul și l-am cumpărat de la o companie.

S-a întâmplat ca acest colagen să fie contaminat. Nu aveam de unde să știu, dar îmi asum responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat, întrucât e vorba de echipa mea și de mine. Noi i-am cumpărat acest colagen.

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că vorbim despre o contaminare. Sunt foarte încrezător că tribunalul independent va constata că Simona nu s-a dopat niciodată, că este o victimă și trebuie să revină pe teren și să joace cât de repede posibil.” - a declarat Patrick Mouratoglou, în cadrul podcastului Tenis Weekly.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.

>> Prima reacție a firmei acuzate că i-a furnizat Simonei Halep suplimente contaminate cu Roxadustat

>> Avocatul Simonei Halep, după ce firma canadiană a negat contaminarea suplimentelor cu Roxadustat: „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele”

>> Numele persoanei care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat - ITIA motivează suspendarea de 4 ani