Simona Halep va încerca să obțină o reducere a suspendării de 4 ani făcând apel la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne), iar Cristi Balaj (fostul președinte al Agenției Naționale Anti-Doping) i-a oferit un sfat dublei câștigătoare de Grand Slam.

Simona HalepFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Ion Țiriac și singura vină a Simonei Halep în contextul suspendării din tenis

Simona Halep trebuie să spună cine a trădat-o, crede Cristi Balaj

Balaj, care este acum președinte al clubului CFR Cluj, a explicat cât de dificil îi va fi fostei lidere WTA să schimbe verdictul tribunalului Sport Resolutions și o îndeamnă „să spună cine a trădat-o”.

​„Sunt subiectiv în ceea ce o privește. Pașaportul biologic nu poate fi combătut. Cunosc atât de bine regulamentele, încât prefer să mă abțin.

Atât cât am reușit să citesc din mass-media, dar fără să știu toate detaliile din dosar, pot spune, în primul rând, că știu cum lucrează WADA (n.r. Agenția Mondială Anti-Doping) și ce reguli impune tuturor membrilor afiliați, reguli care duc la pierderea conformității dacă nu sunt respectate.

Consider că este total greșit dacă cineva își imaginează că cei din afară au ceva cu românii. Ei o privesc doar ca pe o sportivă. WADA nu acceptă pași greșiți ai sportivilor aflați pe final de carieră, pentru că aceștia au fost pregătiți de multe ori, de-a lungul anilor, din punct de vedere anti-doping.

Refuz să cred că se poate în ziua de azi ca probele să fie contaminate. Îmi doresc să-și demonstreze nevinovăția la TAS.

Dacă va fi o decizie în defavoarea ei, consider că a fost păcălită, sau cum susține ea, trădată. Singurul lucru care-i rămâne de făcut este să spună cine a trădat-o” - Cristi Balaj, citat de Sport.ro.

>>> FOTO Simona Halep, prima apariție publică după anunțul privind suspendarea de 4 ani

>> Prima reacție a firmei acuzate că i-a furnizat Simonei Halep suplimente contaminate cu Roxadustat

>> Avocatul Simonei Halep, după ce firma canadiană a negat contaminarea suplimentelor cu Roxadustat: „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele”

>> Numele persoanei care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat - ITIA motivează suspendarea de 4 ani

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă

>> Avocatul Simonei Halep, după ce firma canadiană a negat contaminarea suplimentelor cu Roxadustat: „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele”

>> Fostul medic al naționalei României, despre cazul Simonei Halep: „Eu cred că a știut. Uitați-vă la musculatura ei și veți înțelege”

>> Simona Halep îi răspunde Serenei Williams, după ce americanca a atacat-o în scandalul de dopaj

>> Sorana Cîrstea, prima reacție după suspendarea Simonei Halep: „Mi-a fost frică să mai iau aspirină”

>> Motivul pentru care Simona Halep nu a făcut încă apel la TAS pentru suspendarea de 4 ani

>> O rivală a Simonei Halep din circuitul WTA laudă ITIA pentru suspendarea dată româncei

>> A primit 15 ani de suspendare pentru dopaj, iar acum explică ce ar putea urma pentru Simona Halep

>> Andreea Răducan și diferența dintre cazul ei de dopaj și cel al Simonei Halep

>> O legendă a tenisului mondial sare în apărarea Simonei Halep

>> Ion Țiriac atacă ITF și ITIA - Sfatul oferit Simonei Halep