Martina Navratilova, fostă lideră WTA și multiplă campioană de Grand Slam, a intervenit în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep. În vârstă de 66 de ani, Martina i-a luat partea Simonei după suspendarea de patru ani primită de aceasta.

Simona HalepFoto: JAVIER ROJAS / Zuma Press / Profimedia

>> A primit 15 ani de suspendare pentru dopaj, iar acum explică ce ar putea urma pentru Simona Halep

Martina Navratilova îi ia apărarea Simonei Halep după suspendarea de 4 ani primită în scandalul de dopaj

Într-o postare pe contul personal de „X” (fost Twitter), Navratilova vorbește despre faptul că toată viața ei a acordat sportivilor prezumția de nevinovăție.

Apoi, Martina spune că toată treaba asta cu dopajul miroase urât și că dacă Roxadustatul ar fi lăsat la liber nu vede cine l-ar folosi ținând cont de posibilele reacții adverse.

„Mereu am vrut să acord sportivilor prezumția de nevinovăție. Treaba asta cu dopajul miroase urât, având în vedere că doar aici ești considerat vinovat automat, până când poți dovedi că nu ești.

Ca sportiv, chiar dacă ar fi să zicem permis, nu văd de ce ar vrea cineva să folosească această substanță (n.r. Roxadustat), având în vedere posibilele reacții adverse” - Martina Navratilova.

>> Andreea Răducan și diferența dintre cazul ei de dopaj și cel al Simonei Halep

Cine este Martina Navratilova

În vârstă de 66 de ani, americanca de origine cehă are în total 59 de titluri de Grand Slam câștigate în cariera-i fantastică: simplu, dublu și dublu mixt. Navratilova este considerată pe bună dreptate una dintre cele mai mari jucătoare din istoria tenisului de câmp.

Martina a obținut cetățenia americană în 1981. Anterior, Navratilova s-a mai confruntat cu un cancer la sân, care i-a fost diagnosticat în 2010.

Martina Navratilova a câștigat de-a lungul carierei 18 titluri de Grand Slam la simplu dintr-un total de 167 de turnee în care s-a impus.

A câștigat 1442 de partide și a fost învinsă în 291 de cazuri. A adunat doar din premiile din tenis $21.626.089, iar pe primul loc mondial a urcat pentru prima dată pe 10 iulie 1978.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă

>> Primul pas făcut de Simona Halep împotriva firmei care i-a furnizat suplimente contaminate cu Roxadustat

>> Numele persoanei care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat - ITIA motivează suspendarea de 4 ani

>> Simona Halep îi răspunde Serenei Williams, după ce americanca a atacat-o în scandalul de dopaj

>> Sorana Cîrstea, prima reacție după suspendarea Simonei Halep: „Mi-a fost frică să mai iau aspirină”

>> Motivul pentru care Simona Halep nu a făcut încă apel la TAS pentru suspendarea de 4 ani

>> O rivală a Simonei Halep din circuitul WTA laudă ITIA pentru suspendarea dată româncei