​Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, a explicat motivul pentru care fosta lideră WTA nu a făcut încă un apel la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne) după decizia de 4 ani de suspendare din tenis anunțată de ITIA (n.r. Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis).

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> Simona Halep îi răspunde Serenei Williams, după ce americanca a atacat-o în scandalul de dopaj

>> Primul pas făcut de Simona Halep împotriva firmei care i-a furnizat suplimente contaminate cu Roxadustat

Avocatul Simonei Halep spune că apelul la TAS va fi făcut după ce tribunalul Sport Resolutions va comunica în mod oficial hotărârea integrală

Sentința de 4 ani de suspendare a fost emisă de tribunalul independent Sports Resolutions în data de 12 septembrie. Decizia nu este una definitivă, iar Simona o poate ataca printr-un apel la TAS în termen de 21 de zile.

Sports Resolutions a găsit-o vinovată pe Simona în două privințe, două încălcări ale articolelor din regulamentul anti-doping: Roxadustat în proba de urină și mai multe neregularități în pașaportul biologic.

Conform avocatului Simonei Halep, fosta lideră WTA nu a făcut încă apel la TAS, iar acest lucru pentru că se așteaptă momentul în care tribunalul Sport Resolutions va comunica în mod oficial hotărârea integrală.

„Apel se numește, dar încă nu l-am făcut. Avem un termen de 21 de zile de la momentul când tribunalul Sport Resolutions va comunica în mod oficial hotărârea integrală.

Prin hotărâre integrală nu trebuie să înțelegeți că se va comunica altceva decât a apărut în spațiul public, ci doar sunt niște elemente administrative cu care trebuie completată hotărârea respectivă.

Pentru moment analizăm și noi argumentația tribunalului. Trebuie să răspundem tuturor acestor argumente. Din fericire, avem posibilitatea să facem o readministrare completă a probelor și să avem o nouă judecată în fond.

Pe moment, însă, aș zice că suntem copleșiți practic de volumul enorm de comentarii care apare în spațiul public.

Extrem de dezamăgiți că oameni care sunt în industria sportului își permit libertatea, larghețea să comenteze cu atâta ușurință” - Bogdan Stoica, într-o intervenție la Euronews, citat de gsp.ro.

>> Sorana Cîrstea, prima reacție după suspendarea Simonei Halep: „Mi-a fost frică să mai iau aspirină” – Cum o caracterizează pe Serena Williams

De știut:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb. Halep a primit o suspendare de 4 ani.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă:

>> Simona Halep , suspendată patru ani în procesul de dopaj - Final de carieră?

>> Boris Becker, după cazul Simona Halep: „Jucătorilor din anumite țări li se spune că urmează să fie testați”

​>> The Guardian: Simona Halep, suspectată de dopaj și la Wimbledon 2022

>> Avocatul Simonei Halep, acuzații grave: „ITIA este o instituție îndreptată spre distrugerea sportivilor”