​Simona Halep a fost suspendată pentru 4 ani din tenis în urma testării pozitive cu substanța Roxadustat, la US Open 2022, iar românca își pregătește răspunsul, fiind pregătită să atace decizia tribunalului Sport Resolutions la TAS.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>> Prima reacție a firmei acuzate că i-a furnizat Simonei Halep suplimente contaminate cu Roxadustat

>> Numele persoanei care i-a dat Simonei Halep suplimentul contaminat - ITIA motivează suspendarea de 4 ani

Ion Țiriac consideră că Simona Halep ar fi trebuit să procedeze la fel ca Andreea Răducanu și să verifice lista de medicamente scrisă de echipa ei

Chiar dacă a sărbătorit recent împlinirea vârstei de 32 de ani, Simona Halep nu are prea multe motive de bucurie, ținând cont de faptul că a primit o suspendare de 4 ani din tenis.

Mai mult decât atât, fosta lideră mondială a fost ștearsă din clasamentul WTA, iar acum lucrează alături de avocații săi pentru a face contestație la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

>>> FOTO Simona Halep, prima apariție publică după anunțul privind suspendarea de 4 ani

Mai mulți sportivi sau foști sportivi au avut mesaje de încurajare pentru Simona Halep, iar Lucian Bute i-a transmis că drumul spre a-și dovedi nevinovăția va fi unul anevoios, fiind vorba de „timp pierdut, avocați, bani și stres”.

Ion Țiriac a comentat și el situația pe care o traversează Halep și a subliniat care este, din punctul său de vedere, singura greșeală pe care aceasta ar fi comis-o și care ar fi putut împiedica o astfel de sancțiune.

„Cu Simona Halep se complică treburile şi mai mult începe ea să aibă dreptate decât altcineva. Ea are o singură vină, părerea mea. Faptul că nu a verificat ca echipa ei să îi scrie lista aia de medicamente ce a luat acolo, cum a făcut Andreea Răducanu. Aici, echipa ei trebuia să justifice de ce i-a dat, cum i-a dat şi aşa mai departe.

Nu poţi să-mi spui că vineri e negativă şi luni e pozitivă, iar comisia asta care a judecat-o să spună ‘suntem de acord că a fost viciată.” - a declarat Ion Țiriac, potrivit as.ro.

De știut despre cazul de dopaj al Simonei Halep:

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Simona mai are o singură cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.
  • Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, atunci fosta lideră WTA ar putea reveni teoretic pe terenul de tenis pe 6 octombrie 2026. La acel moment, Halep ar urma să aibă 35 de ani.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă

>> Avocatul Simonei Halep, după ce firma canadiană a negat contaminarea suplimentelor cu Roxadustat: „Habar n-aveau de unde au luat ingredientele”

>> Fostul medic al naționalei României, despre cazul Simonei Halep: „Eu cred că a știut. Uitați-vă la musculatura ei și veți înțelege”

>> Simona Halep îi răspunde Serenei Williams, după ce americanca a atacat-o în scandalul de dopaj

>> Sorana Cîrstea, prima reacție după suspendarea Simonei Halep: „Mi-a fost frică să mai iau aspirină”

>> Motivul pentru care Simona Halep nu a făcut încă apel la TAS pentru suspendarea de 4 ani

>> O rivală a Simonei Halep din circuitul WTA laudă ITIA pentru suspendarea dată româncei

>> A primit 15 ani de suspendare pentru dopaj, iar acum explică ce ar putea urma pentru Simona Halep

>> Andreea Răducan și diferența dintre cazul ei de dopaj și cel al Simonei Halep

>> O legendă a tenisului mondial sare în apărarea Simonei Halep

>> Ion Țiriac atacă ITF și ITIA - Sfatul oferit Simonei Halep