​Simona Halep a fost audiată de către tribunalul Sport Resolutions la finalul lunii iunie, iar de atunci sportiva noastră este într-o continuă așteptare în ceea ce privește suspendarea din tenis. Adversarele din circuit au început să facă front comun pentru a o susține pe fosta lideră mondială.

Simona HalepFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>>> Darren Cahill ia atitudine după o nouă amânare în procesul de dopaj al Simonei Halep

Alize Cornet cere dreptate pentru Simona Halep după ce verdictul a fost amânat de către Sport Resolutions

Simona Halep este în așteptarea verdictului în contextul scandalului de dopaj în care este implicată, dar fosta lideră mondială a fost din nou amânată.

Recent, John Millman, fostul sfertfinalist de la US Open, a precizat că este foarte revoltat de situația pe care o traversează sportiva din România și le-a transmis colegelor din circuit să o susțină pe Halep.

Prima care a reacționat la mesajul jucătorului de tenis a fost Alize Cornet, cea cu care Simona Halep s-a întâlnit de 6 ori în meci direct.

„Nu pot să nu fiu de acord cu tine, John! Ceea ce se întâmplă cu Simona este absolut revoltător. Trebuie să punem capăt acestei situații nebunești cât mai curând posibil. Nici eu nu prea înțeleg de ce este înconjurată de atâta tăcere. Dreptate pentru Simona!” - a scris Alize Cornet.

Luni, fosta ocupantă a locului 11 WTA a postat un nou mesaj prin care și-a îndemnat colegele să vină în sprijinul Simonei Halep.

„Haideți, oameni buni, să ne unim forțele. Acest caz merge mult prea departe, și pentru mult prea mult timp – ITIA + ITF! Lumea tenisului vrea doar ceea ce este corect. Vrem #DreptatePentruSimona.” - a fost mesajul franțuzoaicei.

Nici Ellen Perez, o altă jucătoare din circuit, nu a putut ignora situația pe care o traversează Simona Halep și a avut un mesaj pentru ITIA și ITF.

„Indiferent dacă crezi că Simona Halep este sau nu nevinovată, fiecare sportiv merită un proces corect și la timp. Modul în care ITIA și ITF gestionează acest caz este mai mult decât deficitar. Îndemn și alți sportivi să vorbească, deoarece dacă ai fi tu în această situație ai spera la același lucru.”

De știut:

  • Cazul Simonei este judecat în aceste momente de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-ar putea să te intereseze și:

>> Simona Halep, despre calvarul așteptării audierilor pentru dopaj: „De fiecare dată primeam o lovitură puternică”

>> Sfatul primit de Simona Halep după ce a așteptat două luni verdictul în procesul de dopaj

>> Simona Halep și așteptarea verdictului în cazul de dopaj: „Până la final de august nu o sa am nicio decizie”

>> Ilie Năstase, pensia specială de militar și comparația cu Simona Halep: „Nu m-a depășit niciodată pe mine”