Simona Halep a anunțat că nu va primi nici în această săptămână un verdict în procesul de dopaj în care este implicată, iar Darren Cahill (fostul antrenor al româncei) a comentat această amânare pe contul de Instagram.

Simona Halep si Darren CahillFoto: Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia

>> Simona Halep, anunț de ultim moment în procesul de dopaj în care e implicată

>> Simona Halep, detalii clare despre revenirea în tenis, în funcție de suspendarea pe care o va primi

Darren Cahill critică ITF și ITIA: „Simona Halep merită să știe ce va face cu viața și cariera ei”

Într-o postare pe Instagram, tehnicianul australian critică Federația Internațională de Tenis (ITF) și Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) și spune că Simona merită să primească un răspuns pentru că a trecut deja mai bine de un an de zile de la ultimul meci jucat de fosta lideră WTA.

„O nouă amânare. Detaliile acestui caz vor ieși la lumină în cele din urmă, dar, indiferent de verdict, acest proces a fost gestionat îngrozitor de ITF și ITIA.

Grijă 0 pentru un sportiv sau pentru starea sa, într-un caz care a fost tărăgănat mai mult de 12 luni și în care încă nu s-a ajuns la un verdict.

Respect programul de testare al sportivilor și sunt partizanul unor procese corecte, dar acesta a fost departe a fi corect.

Simona merită să știe ce va face cu a sa carieră sau cu viața ei. În acest moment, nu poate face nimic. Niciun jucător nu ar trebui să mai treacă printr-un asemenea proces plin de amânări vreodată.

WTA și consiliul jucătorilor trebuie să facă mai mult pentru a le asigura jucătorilor protecție și dreptul la o soluționare mai rapidă” - Darren Cahill pe Instagram.

De știut:

  • Cazul Simonei este judecat în aceste momente de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Simona Halep și Darren Cahill, șase ani împreună în circuitul WTA

Simona și Darren au început colaborarea în 2015, cei doi ajungând să lucreze inițial împreună datorită programului Adidas pentru dezvoltarea tinerilor jucători.

Halep și Cahill au lucrat în perioada 2015-2018, iar Simona a reușit să câștige turneul de la Roland Garros (2018) și să ajungă pe locul 1 în ierarhia WTA.

Prima despărțire a avut loc la finalul lui 2018, atunci când Darren a spus că are nevoie de mai mult timp pentru familia sa.

Pe 12 septembrie 2019, Simona anunța revenirea australianului în echipa sa. În vara acelui an, sportiva noastră cucerise titlul la Wimbledon alături de Daniel Dobre, dar și cu ajutorul sfaturilor venite de la analistul sportiv Darren Cahill (ESPN).

Colaborarea celor doi a continuat în 2020, un an în care însă s-a jucat puțin tenis din cauza pandemiei de coronavirus. În plus, Simona nu a participat nici la US Open.

2021 a fost unul dificil pentru Halep: s-a accidentat la Roma, iar apoi a ratat practic cea mai importantă parte a sezonului: Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar despărțirea a fost anunțată pe 22 septembrie.

Darren Cahill, unul dintre cei mai respectați antrenori din circuit

Darren Cahill este un nume foarte important în circuitul mondial al tenisului profesionist.

Australianul a reușit să-l facă pe Lleyton Hewitt cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie, iar pe Andre Agassi cel mai bătrân.

A cucerit de-a lungul carierei alături de elevii săi următoarele titluri de Grand Slam: US Open 2001 (cu Lleyton Hewitt), Australian Open 2003 (cu Andre Agassi), Roland Garros 2018 (cu Simona Halep) și Wimbledon 2019 (cu Simona Halep, a sfătuit-o și a participat la realizarea tacticii).