​Simona a fost depistată pozitiv cu roxadustat după US Open 2022 și nu a mai jucat tenis de un an de zile. Situația fostei lidere WTA a fost comentată și de Elisabeta Libă, președinta Agenției Naționale pentru Sport.

Simona HalepFoto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Simona Halep neagă relația cu un fost jucător de tenis

Elisabeta Lipă și cazul Simonei Halep: „Sportivii zici că sunt niște infractori, li se bate la ușă la 6 dimineața să fie controlați”

Lipă nu crede că Simonei i-ar fi putut „trece prin cap” să se dopeze, având în vedere faptul că sportivii sunt supuşi des testelor antidoping.

„Nu are altă variantă, soarta ei nu mai depinde de ea, stă în mâna acestei agenţii care chiar nu înţeleg de ce întârzie atâta. A avut timp la dispoziţe să spună da sau nu.

M-am întâlnit cu Simona acum aproape nicio lună, când am revenit de la Paris. Suntem alături de ea toţi cei care ştim ce înseamnă sportul de performanţă, dar din păcate nu avem cum să o ajutăm.

Numai ea ştie. Şi colectivul ei medical. Îmi este foarte greu să cred că... să ajungă la un nivel atât de mare şi să folosească nişte substanţe care nu ştiu cât te pot ajuta... Nu pot să cred să-ţi treacă măcar prin cap să foloseşti aşa ceva la acest nivel.

Sunt foarte multe controale, de controale n-ai cum să scapi. Sportivii parcă zici că sunt nişte infractori care au greşit cu ceva, li se bate la uşă la 6 dimineaţa ca să fie controlaţi” - Elisabeta Lipă, într-o conferință de presă, citată de News.ro.

De știut:

  • Cazul Simonei este judecat în aceste momente de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Totuși, în cazul în care nevinovăția nu va putea fi dovedită, Simona mai are o cale de atac: Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

S-ar putea să te intereseze și:

>> VIDEO Un an de zile de la ultimul meci oficial jucat de Simona Halep

>> Simona Halep, despre calvarul așteptării audierilor pentru dopaj: „De fiecare dată primeam o lovitură puternică”

>> Sfatul primit de Simona Halep după ce a așteptat două luni verdictul în procesul de dopaj

>> Simona Halep și așteptarea verdictului în cazul de dopaj: „Până la final de august nu o sa am nicio decizie”

>> Ilie Năstase, pensia specială de militar și comparația cu Simona Halep: „Nu m-a depășit niciodată pe mine”