​Fosta jucătoare de tenis Martina Navratilova, cu 18 titluri la simplu şi 41 la dublu în turneele de Grand Slam, a admis că îl admiră pe Novak Djokovic, liderul ATP, dar nu poate susţine decizia lui de a nu se vaccina, transmite EFE.

Novak DjokovicFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jucătoarea de origine cehoslovacă a vorbit la emisiunea ''Buna dimineaţa, Britania'' despre cazul Djokovic, care a declanşat un scandal imens în Australia, după ce i-a fost revocată iniţial viza de intrare în ţară din cauză că nu este imunizat contra Covid-19.

"Este incredibil, ce poveste. Şi ar fi putut fi prevenită. Mi-aş fi dorit ca Novak să se fi vaccinat. Îl admir mult, dar nu pot apăra decizia lui de a nu se vaccina", a spus Martina Navratilova, 65 ani, în prezent cetăţean american.

Sârbul a invocat că s-a infectat recent, conform unui test pozitiv din 16 decembrie, şi a primit o derogare medicală pentru a intra în Australia, pentru a-şi apăra titlul la Australian Open, primul Grand Slam al anului.

"Mie mi-ar fi mai multă frică să mă îmbolnăvesc decât să nu mă vaccinez, oricare ar fi efectul secundar pe care l-aş putea avea din cauza vaccinării.

Trebuie să îţi faci griji, de asemenea, şi pentru ceilalţi oameni. În vestiare suntem aproape unii de alţii. Îl admir pe Novak şi ştiu de ce este nevoie să fii atât de determinat", a adăugat fosta campioană din Cehoslovacia.

Djokovic, liderul mondial, se confruntă cu riscul de a fi reţinut de guvernul federal pentru a doua oară şi deportat din Australia, în ciuda unei hotărâri judecătoreşti de luni, care a desfiinţat decizia anterioară de anulare a vizei, informează Agerpres.

Djokovic știa că are Covid-19 când s-a întâlnit cu un jurnalist

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată".

Liderul ATP a precizat că după ce a primit rezultatul pozitiv a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist".

Djokovic a mințit în declarația de călătorie, dar dă vina pe agentul său

Djokovic a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, "a fost depusă de echipă în numele său”.

"Agentul meu îşi cere sincer scuze pentru greşeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia. Aceasta a fost o eroare umană şi cu siguranţă nu deliberată", a adăugat el.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: