Novak Djokovic se pregătește pentru Australian Open (17-30 ianuarie) la Melbourne, cu toate că încă nu știe 100% dacă va fi lăsat să joace la primul Grand Slam al anului. O decizie finală ar putea fi luată miercuri în ceea ce privește viza liderului ATP.

Novak Djokovic, antrenament pe Rod Laver ArenaFoto: Kelly Defina / AFP / Profimedia

Pregătirea lui Djokovic pentru Australian Open este una slabă

Boris Becker, fost antrenor al lui Nole în perioada 2013-2016, a spus că a stat de vorbă cu sârbul. În prezent, Djokerul se află în plin proces de antrenamente la Melbourne, ultima dată pregătindu-se pe Rod Laver Arena în cursul zilei de marți.

"Am vorbit cu Novak, iar el mi-a mulțumit pentru susținerea arătată. În mod clar, este încă în stare de șoc după ce s-a întâmplat în ultimele șase zile.

Este un tânăr remarcabil, starea lui de spirit se îmbunătățește. S-a antrenat la miezul nopții (n.r. luni, 10 ianuarie), asta spune totul despre cum este el. Este un om diferit, vede lumea într-un mod diferit. Poate că nu ești de acord cu tot ce face, dar trebuie să-l respecți.

În mod clar, pregătirea lui pentru Australian Open este una slabă. Nu cred că s-a mai aflat într-o situație atât de dificilă înaintea unui turneu de Grand Slam, dar așa stau lucrurile.

Sunt sigur că va fi huiduit și fluierat la Melbourne, dar este obișnuit cu asta. Este ca un luptător de stradă, care luptă împotriva șanselor și reușește în cele din urmă să atragă publicul de partea lui.

Așa s-a întâmplat și în finala de la US Open de anul trecut. Sunt sigur că spectatorii îi vor face viața grea la început, va fi dificilă prima săptămână la Australian Open" - Boris Becker pentru BBC, citat de Digisport.

Novak Djokovic ar fi fost depistat pozitiv pe 16 decembrie 2021

Reprezentanții lui Nole spun că acesta s-ar fi infectat cu Covid-19 în data de 16 decembrie 2021.

La o zi distanță, Djokovic a participat la evenimente publice care au avut loc în Serbia. El a fost alături de tineri jucători de tenis și nu a purtat mască.

Ceremonia a avut loc la Belgrad, conform unei postări a Federației de Tenis din Belgrad, citată de AFP.

Pe 17 decembrie, Federația din Belgrad a anunțat: "cel mai bun tenismen de pe planetă" şi "deţinător a 20 de titluri de Grand Slam" a acordat cupe şi diplome tinerilor jucători.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: