Familia lui Novak Djokovic a ținut luni o conferință de presă în scandalul vizei de intrare în Australia, mama liderului ierarhiei ATP spunând că decizia judecătorului australian este o victorie mai mare decât un titlu de Grand Slam.

Familia lui Novak DjokovicFoto: Captura video

Srdjan Djokovic (tatăl sportivului) este cel care a anunțat această conferință de presă prin intermediul celor de la BBC. Nole nu s-a alăturat conferinței, așa cum promisese familia, dar a postat pe Twitter.

”Sunt bucuros și recunoscător că judecătorul a revocat anularea vizei mele. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să încerc să concurez la Australian Open.

Rămân concentrată pe acest lucru. Am zburat aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante evenimente pe care le avem, în fața unor fani extraordinari” - Novak Djokovic.

Ce a spus mama lui Novak, Dijana Djokovic:

”Suntem aici pentru a sărbători victoria fiului nostru Novak. El a luptat întotdeauna pentru dreptate. Nu a făcut nimic rău.

S-a dus acolo pentru a câștiga acel turneu. Această situație a fost extrem de dificilă. A existat un întreg spectru de emoții: tristețe, teamă, dezamăgire.

Au fost momente în care nu avea telefonul mobil cu el. Nu aveam nicio idee despre ce se întâmplă.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor din lume care s-au ridicat și l-au susținut la Melbourne, în fața acelui așa-zis hotel.

Aceasta este cea mai mare victorie din cariera sa, este mai mare decât orice Grand Slam.”

Tatăl Srdan:

”În ultimele zile, a fost foarte, foarte dificil pentru toți cei care gândesc liber în lume. Dar el este extrem, extrem de puternic din punct de vedere mental.

I-au luat toate drepturile sale ca ființă umană. A refuzat retragerea vizei.

Nu i-au dat dreptul de a-și pregăti apărarea timp de câteva ore și i-au luat telefonul. Din fericire, i-au dat înapoi telefonul. Și-a contactat echipa de avocați, care a pregătit o apărare fantastică, pe care nu au putut să o egaleze.

Aceasta este o victorie uriașă pentru Novak, pentru familia sa și pentru lumea liberă. El a respectat tot ceea ce i s-a cerut. El a vrut doar să meargă acolo pentru a juca tenis și acest drept a vrut să-l obțină

Justiția și statul de drept au prevalat. Judecătorul care a prezidat cazul a arătat că nici o secundă Novak nu a fost vinovat.

Judecătorul a fost fantastic, pur și simplu a respectat faptele. El a luat singura decizie posibilă, și anume eliberarea lui Novak.”

Unchiul Goran:

Aș dori să le mulțumesc președintelui și prim-ministrului nostru pentru eforturile lor de a convinge autoritățile australiene să îl trateze mai bine pe Novak.

Conferința familiei lui Novak Djokovic:

S-ar putea să te intereseze și: