Scandalul în care este implicat în aceste zile Novak Djokovic este unul de amploare, iar părerile în legătura cu viza primită de liderul ATP sunt împărțite. Sârbul a primit și un prim atac din partea unui adversar din circuitul mondial: "Nu cred că ar trebui să fie la Melbourne".

Novak DjokovicFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Sănătatea oamenilor este primordială și există reguli care au fost stabilite cu luni în urmă, anume că toată lumea trebuie să se vaccineze (n.r. pentru a participa la Australian Open), iar Djokovic nu a făcut-o.

Din acest punct de vedere, nu cred că ar avea dreptul să fie aici" - Marton Fucsovics pentru publicația maghiară M4Sport.

În vârstă de 29 de ani, Marton spune că nu are ce să-i reproșeze din punct de vedere sportiv lui Nole, unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile și câștigător de nouă ori la Australian Open.

Locul 38 în clasamentul ATP, Fucsovics este condus cu 4-0 în meciurile cu Djokovic. Cel mai important duel pentru sportivul maghiar a avut loc în sferturile de la Wimbledon (2021), atunci când Nole a câștigat în trei seturi.

Djokovic știa că are Covid-19 când s-a întâlnit cu un jurnalist

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată".

Liderul ATP a precizat că după ce a primit rezultatul pozitiv a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist".

Djokovic a mințit în declarația de călătorie, dar dă vina pe agentul său

Djokovic a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, a fost depusă de echipă în numele său”.

"Agentul meu îşi cere sincer scuze pentru greşeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia. Aceasta a fost o eroare umană şi cu siguranţă nu deliberată", a adăugat el.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: