​Ajuns marți la Paris, Lionel Messi a trecut cu bine controlul medical și s-a pozat pentru prima oară cu tricoul echipei PSG, chiar pe stadionul Parc des Princes. Vedeta argentiniană a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane, cu opțiunea de prelungire pe încă unul.

Lionel Messi, noul jucator al echipei PSGFoto: psg.fr

Potrivit L'Equipe, PSG a avut nevoie de aprobarea Ligii Profesioniste de Fotbal din Franța pentru a-i acorda tricoul cu numărul 30 lui Messi. În mod normal, numerele 1, 16 și 30 sunt rezervate portarilor.

Ce a spus Lionel Messi despre transferul la PSG

"Sunt nerăbdător să încep un nou capitol al carierei mele în Paris. Clubul și viziunea sa sunt în perfectă armonie cu ambițiile mele. Știu cât de talentați sunt jucătorii și staff-ul de aici. Sunt hotărât să construiesc, alături de ei, ceva grozav pentru club și pentru fani. Abia aștept să pun piciorul pe gazonul de pe Parc des Princes", a spus Messi, pentru site-ul oficial al echipei PSG.

Nasser Al-Khelaifi, preşedintele PSG, s-a declarat încântat de venirea starului argentinian.

"Sunt încântat că Lionel Messi a ales să se alăture PSG şi suntem mândri să îl primim la Paris împreună cu familia sa. El nu şi-a ascuns dorinţa de a continua să evolueze la cel mai înalt nivel şi de a câştiga trofee. Ambiţia clubului este la fel. Sosirea lui Leo la echipa noastră de clasă mondială confirmă pertinenţa şi reuşita achiziţiilor noastre", a afirmat Al-Khelaifi.

Lionel Messi și tricoul cu numărul 30:

PSG a anunțat că miercuri, 11 august, va avea loc conferința de presă în care Lionel Messi va fi prezentat oficial. Evenimentul va incepe la ora locală 11:00, adică 12:00 în România.

De știut:

  • Messi a cucerit de câte şase ori Balonul de Aur şi Gheata de Aur în tricoul catalanilor.

  • A sosit la Barcelona în 2000, ca junior, la 13 ani.

  • Messi a jucat 17 sezoane în competiţia spaniolă de top și a reușit să doboare mai multe recorduri: cele mai multe goluri în LaLiga (474), cele mai multe hat-trick-uri (36), jucătorul străin cu mai multe titluri (10), cele mai multe goluri într-un singur sezon (50, în 2011-12).

S-ar putea să te intereseze și: