Javier Tebas, președintele Ligii Profesioniste de fotbal din Spania, face unele declarații care contrazic ideea conform căreia Barcelona a făcut totul pentru a-l ține pe Lionel Messi. Oficialul iberic vorbește despre cum catalanii l-au sacrificat pe argentinian de dragul banilor din Super Ligă.

Lionel Messi si-a luat la revedere de la FC BarcelonaFoto: Pau BARRENA / AFP / Profimedia

Prin vocea lui Joan Laporta, Barcelona a susținut că a făcut totul pentru a-l păstra pe Messi, dificultățile financiare (plafonul salarial impus în LaLiga) îndepărtându-l pe superstarul argentinian de Catalonia.

Messi a fost sacrificat de Barcelona

Javier Tebas(președintele Ligii Profesioniste de fotbal din Spania) vine însă cu o altă variantă.

Oficialul spune, într-un material publicat de La Vanguardia, că totul era bine și că știa clar că Messi va rămâne 100% la Barcelona.

Fondul de investiții CVC Capital Partners și-a propus să pompeze o sumă importantă în fotbalul iberic (undeva la 2,7 miliarde de euro), iar cluburile ar avea partea lor importantă. Spre exemplu, Barcelona urma să primească 270 de milioane de euro.

Laporta s-a arătat inițial foarte bucuros de banii pe care gruparea catalană urma să-i încaseze (a fost de acord cu proiectul), fiind fericit că l-ar putea ține astfel pe Messi la echipă.

Un acord cu CVC ar fi însemnat însă practic renunțarea totală la mega proiectul Super Ligii, iar în cele din urmă Laporta nu a mai dorit ca afacerea să se realizeze.

Tebas spune că Florentino Perez (președintele Real Madrid) și Andrea Agnelli (șeful celor de la Juventus) ar avea rolul lor important în plecarea lui Messi de la FC Barcelona.

Cei doi l-ar fi convins pe Laporta că banii din Super Ligă (proiect la care cele trei grupări nu au renunțat în realitate niciodată) sunt mult mai importanți decât acordul cu CVC și, implicit, păstrarea lui Lionel Messi pe Camp Nou.

"La data de 14 iulie, Laporta și cu mine am luat cina și am discutat despre acordul CVC. În acel moment, el a acceptat și era emoționat că Messi va putea reînnoi contractul. Exista mult entuziasm.

A trebuit să aleagă între acordul CVC sau continuarea proiectului Super Liga și pierderea lui Messi. A ales a doua opțiune", a spus, printre altele, Tebas despre întâlnirea cu președintele Barcelonei.

Practic, oficialul LaLiga spune că Barca ar fi avut banii necesari pentru a-l păstra pe Messi (grație acordului de principiu cu CVC) și că de fapt argentinianul a fost sacrificat doar de dragul proiectului numit Super Liga.

Real Madrid, Juventus și Barcelona sunt singurele grupări care nu au anunțat în vreun fel că renunță la înființarea competiției concurente pentru Champions League.

Citește și: