Imaginile cu Lionel Messi plângând au împânzit duminică social media, argentinianul oferind în mod evident subiectul zilei. A fost o despărțire pe care superstarul nu și-o imagina în acest fel, fostul decar de pe Camp Nou visând la o arenă plină care să-i scandeze numele.

Lionel Messi si-a luat la revedere de la FC BarcelonaFoto: Pau BARRENA / AFP / Profimedia

Lionel Messi și despărțirea de FC Barcelona:

Cum a primit vestea rupturii de Barca

"Când am aflat vestea, mi s-a înghețat sângele. Am fost foarte trist și a fost dificil. Încă mă simt rău, dar important acum este că familia și cei dragi sunt bine. Și că voi continua să joc fotbal. Aceasta este pasiunea mea" - Lionel Messi.

"Toată lumea credea că voi continua și că totul va fi în regulă, așa cum v-am spus. Toți am fost cinstiți" - Lionel Messi.

Despre posibilitatea de a reveni pe Camp Nou în viitor ca să-și ia rămas bun de la fani

"Da, aș dori... dar astăzi plec".

Anul trecut a dorit să plece, acum nu

"Este cel mai dificil moment din cariera mea. Am trăit momente grele, înfrângeri... Dar a doua zi reveneai la antrenament, aveai şansa revanşei. Aici nu există cale de întoarcere, este ceva final.

Acum începe altă poveste. Este un moment foarte dificil. Sunt foarte trist pentru că plec de la clubul pe care îl iubesc într-un moment neaşteptat. Anul trecut voiam să plec, anul acesta nu" - Lionel Messi.

A renunțat la 50% din salariu pentru a rămâne

"Am făcut tot ce am putut pentru a rămâne şi nu a fost posibil. Renunţasem la 50% din salariu, apoi nu mi s-a mai cerut nimic. Ceea ce s-a spus ulterior, că mi s-a mai cerut 30% este minciună. Nu este adevărat" - Lionel Messi.

În vârstă de 34 de ani, Messi va pleca de la FC Barcelona după 17 ani în care a jucat la cel mai înalt nivel pentru gruparea catalană. În total, argentinianul a bifat 776 de meciuri în tricoul blau-grana și a câștigat 35 de trofee.