Novak Djokovic a pornit ca din tun în sezonul de zgură, liderul clasamentului ATP obținând calificarea în optimile Mastersului de la Monte Carlo după ce l-a învins categoric pe Roman Safiullin (locul 41 mondial), scor 6-1, 6-2.

Novak DjokovicFoto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

>> Carlos Alcaraz s-a retras în ultimul moment de la ATP Monte Carlo

Novak Djokovic a cedat doar trei gameuri în meciul cu Roman Safiullin de la Monte Carlo Masters

Fără titlu câștigat în 2024 (s-a oprit în semifinale la Australian Open și în turul trei la Indian Wells), Djokovic a renunțat la turneul de la Miami și a pus capăt colaborării cu antrenorul Goran Ivanisevic.

Nole se pregătește acum alături de compatriotul Nenad Zimonjic (fost lider ATP la dublu) și a avut nevoie de doar 70 de minute pentru a obține prima victorie pe suprafața roșie.

Djokovic a comis doar 5 erori neforțate în meciul cu Safiullin (rusul a făcut de patru ori mai multe greșeli), a servit foarte bine și a pus presiune mare în gameurile de retur (a câștigat 24 dintre cele 35 de puncte jucate de rus cu al doilea serviciu).

De știut:

  • Nole se va duela în optimi cu învingătorul partidei dintre francezul Arthur Fils (36 ATP) și italianul Lorenzo Musetti (24 ATP).
  • Djokovic participă pentru a 17-a oară la turneul de la Monte Carlo. Sârbul a egalat recordul deținut de Rafael Nadal și Fabrice Santoro.
  • Novak Djokovic a câștigat turneul de la Monte Carlo în 2013 și 2015, după finale cu Rafael Nadal și Tomas Berdych.

ATP Masters 1000 Monte Carlo se desfășoară în perioada 7-14 aprilie pe zgură și oferă premii totale în valoare de 5.950.575 de dolari. Campionul en-titre este rusul Andrey Rublev, în timp ce Rafael Nadal este liderul autoritar al trofeelor cucerite: 11.

După retragerea lui Carlos Alcaraz, principalii favoriți la ATP Monte Carlo sunt Novak Djokovic, Jannik Sinner, Daniil Medvedev și Alexander Zverev.

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Goran Ivanisevic și dedesubturile despărțirii de Novak Djokovic: „Ne-am săturat unul de celălalt”

>> VIDEO Triplu campion de Grand Slam, eliminat în primul tur la ATP Monte Carlo - Set pierdut cu 6-0

>> Simona Halep, control antidoping înainte de antrenament: „Să vină de câte ori doresc”

>> Reacția Simonei Halep după ce a primit un nou wild card pentru a putea juca în circuitul WTA

>> llie Năstase explică de ce Simona Halep a ales să nu joace pe zgura din SUA