​Eliminat prematur de la Indian Wells, Novak Djokovic nu va participa la turneul „ATP Masters 1000” de la Miami​, potrivit jurnalistului sârb Sasa Ozmo.

Novak DjokovicFoto: David GRAY / AFP / Profimedia

>> Explicațiile clare ale lui Novak Djokovic după eliminarea surprinzătoare de la Indian Wells 2024

Novak Djokovic nu va participa la Miami Masters

După ce a fost învins de Luca Nardi (123 ATP) la competiția din deșertul californian, Nole a afirmat că va hotărî în zilele următoare dacă va lua startul la turneul din Florida.

Potrivit sursei citate, sârbul nu va juca la turneul de la Miami, pe care l-a câștigat de șase ori (2007, 2011, 2012, 2014, 2015 și 2016).

Djokovic se află la cel mai slab start de sezon din carieră (fără titlu câștigat), după ce a fost eliminat în semifinale la Australian Open și în turul trei la Indian Wells.

Pentru sârb urmează probabil sezonul pe zgură. Turneul Masters de la Monte Carlo va avea loc în perioada 7-14 aprilie.

Sasa Ozmo este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați jurnaliști implicați în lumea tenisului de câmp. Participă de ani buni la evenimentele importante din circuitul mondial (inclusiv toate turneele de Grand Slam) și este o voce care impune respect în centrul de presă de la orice competiție din sportul alb.

>> VIDEO L-a învins pe Novak Djokovic, dar a fost eliminat de la Indian Wells în meciul următor

De știut după înfrângerea suferită de Novak Djokovic în fața lui Luca Nardi

  • Este prima înfrângere din carieră a lui Nole în fața unui lucky loser, italianul reușind să ajungă în premieră în optimile unui turneu de categorie Masters (ATP 1000).
  • Luca Nardi este jucătorul cu cel mai slab clasament ATP (locul 123) care-l învinge pe Djokovic într-un turneu de categorie Masters sau Grand Slam din 2008 încoace.
  • Italianul a devenit doar al patrulea jucător cu cel mai slab clasament mondial care reușește să învingă un lider mondial la un turneu Masters.
  • Ceilalți au fost Francisco Clavet (locul 178 împotriva lui Lleyton Hewitt), Thanasi Kokkinakis (locul 175 împotriva lui Roger Federer) şi Vasek Pospisil (locul 129 împotriva lui Andy Murray).

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> FOTO Simona Halep, alături de români înainte de WTA Miami – Cine a vizitat-o în Florida

>> Opinie dură după cazul Simonei Halep: „Dopajul în sport continuă fără jenă. A făcut toate lucrurile care au dus la suspendare”

>> Jucător de origine română, suspendat 4 ani și jumătate - Precizările făcute de ITIA

>> VIDEO Elevul lui Patrick Mouratoglou, calificare spectaculoasă în sferturile Indian Wells - A salvat o minge de meci

>> VIDEO Indian Wells 2024: Tabloul sferturilor feminine - Doar două mari favorite mai sunt în competiție

>> Ion Țiriac, nemulțumit de suma pe care Simona Halep a cerut-o în procesul cu firma care a produs suplimentul contaminat