​Simona Halep s-a retras din echipa de Billie Jean King Cup a României înainte de duelul decisiv cu Ucraina, invocând probleme medicale la umăr. Ilie Năstase a vorbit despre revenirea Simonei și a transmis că sportiva ar putea juca la Roland Garros.

Simona HalepFoto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Ion Țiriac vorbește despre șansele Simonei Halep de a mai câștiga un Grand Slam

Ilie Năstase: „Simona o să joace pe zgură Grand Slam-ul de la Roland Garros”

Simona Halep a revenit pe terenul de tenis după mai bine de un an și jumătate, după ce TAS i-a redus considerabil suspendarea primită în scandalul de dopaj cu Roxadustat de la US Open 2022, iar românca a jucat primul meci de la revenire la Miami, unde a fost eliminată în runda inaugurală de Paula Badosa.

Fosta lideră mondială putea juca și în meciul de Billie Jean King Cup contra Ucrainei, însă a invocat ceva probleme medicale la umăr.

Tricolorele urmează să întâlnească Ucraina în zilele de 12 și 13 aprilie, pe zgură, la Fernaninda Beach (Florida, SUA).

Câștigătoarea dintre România și Ucraina se va califica la turneul final al Billie Jean King Cup 2024, iar învinsa va disputa un baraj de menținere în Grupa Mondială.

Mai mult decât atât, Simona a primit un wildcard pentru a participa la turneul de la Madrid, iar cei de la MARCA anunță că sezonul de zgură va începe pentru ea în Portugalia, la WTA 125 de la Oeiras.

>> Darren Cahill, cuvinte de laudă pentru noul antrenor al Simonei Halep: „A avut încredere în ea”

Într-un interviu acordat pentru iamsport, Ilie Năstase a vorbit despre diferențele dintre zgura din State și cea din Europa, dar a menționat în același timp că Halep ar putea fi prezentă la Roland Garros, turneu pe care l-a câștigat în anul 2018.

„Zgura din Florida, din America în general, nu are nimic de a face cu zgura din Europa. E mult mai rapidă, e altceva. E mai fină, iar când e bătătorită devine aproape un ciment. Ea se antrenează bine și ar trebui să joace toate turneele de zgură din Europa. Pentru că ea o să joace pe zgură Grand Slam-ul de la Roland Garros. Aici trebuie să se antreneze ea.

Nici nu mai contează pe ce loc este. Ești pe locul 1.100 sau pe cât e ea. Nu mai contează. Ai fost odată numărul 1, la revedere! Acum că ești 1.100, asta e. Ai avut acele probleme. Oamenii se mai accidentează, stau și câte un an și revin după aceea. Nu-i nicio problemă. Trebuie să joace cât mai mult. Dar nu știu de ce nu a jucat (n.r. – la Billie Jean King Cup). E și drumul până în America, meciurile, apoi întoarcerea.” - a spus Ilie Năstase.

>> OPINIE. Cât de corect este ca Simona Halep să primească wild carduri? Totul a început cu Maria Sharapova, când rusoaica a revenit și ea după dopaj și Halep atunci a contestat-o