De numele lui Adrian Newey se leagă cele mai importante rezultate reușite de RedBull în Formula 1, inginerul englez stând la baza monoposturilor care i-au ajutat pe Sebastian Vettel (de patru ori campion mondial) și Max Verstappen (este mare favorit să-și treacă în CV titlul cu numărul patru în acest sezon) să triumfe în Marele Circ.

Adrian NeweyFoto: DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna, unul dintre cei mai iubiți piloți din istoria Formulei 1

Gazzetta dello Sport spune că Adrian Newey va ajunge la Scuderia Ferrari după despărțirea de RedBull

Conform Gazzetta dello Sport, Newey și-a negociat deja plecarea anticipată de la echipa austriacă, o ședință de câteva ore aducând „eliberarea” inginerului de echipa cu sediul la Milton Keynes.

Contractul dintre RedBull și Adrian Newey era valabil până la finalul lui 2025, dar conform sursei citate echipele de avocați au găsit o cale pentru ca inginerul în vârstă de 65 de ani să plece mai devreme de la liderul Formulei 1 (la începutul anului viitor).

Fred Vasseur (șeful italienilor) nu a făcut deplasarea cu echipa Ferrari la Miami, acolo unde va avea loc în acest weekend Marele Premiu din Florida.

Gazzetta dello Sport vorbește despre faptul că Vasseur a călătorit la Londra, acolo unde s-a întâlnit cu Newey. Sursa citată spune că este foarte posibil ca un anunț al colaborării să fie făcut după încheierea Grand Prixului de la Miami.

La Scuderia Ferrari, Adrian Newey va avea ocazia să colaboreze cu Lewis Hamilton și Charles Leclerc.

Scandalul provocat de Christian Horner (acuzat de hărțuire sexuală și comportament abuziv față de o angajată a RedBull) nu a făcut decât să-i întărească lui Newey convingerea că trebuie să plece de la echipă.

>> Formula 1: Audi a anunțat numele primului său pilot pentru sezonul 2026

Presa de specialitate a vorbit de-a lungul timpului despre Adrian Newey ca despre cel mai bun designer din istoria Formulei 1.

Sosit în 2006 la echipa cu sediul la Milton Keynes, Newey a fost o piesă de bază la cucerirea celor 13 titluri mondiale de către RedBull: 6 la constructori și 7 la piloți.

Pe lângă perioada de aur de la RedBull, mai trebuie menționat faptul că Newey și-a completat impresionantul CV cu alte nouă titluri alături de Williams (patru la piloți și cinci la constructori) și trei cu McLaren (două la piloți și unul la constructori).