​Rafael Nadal a revenit după aproape un an de zile în circuitul ATP, iar prestația acestuia contra lui Dominic Thiem a fost una apreciată de specialiști (victorie cu 7-5, 6-1). Carlos Moya, antrenorul ibericului, a vorbit despre planurile pentru sezonul 2024 și despre când ar putea atinge Rafa vârful de formă.

Rafael NadalFoto: Patrick HAMILTON / AFP / Profimedia

>> Rafael Nadal si explicația pentru care Roger Federer este deasupra recordurilor lui Novak Djokovic

Carlos Moya spune că planul este ca Rafael Nadal să atingă vârful de formă în martie-aprilie 2024

Evoluția lui Nadal contra lui Thiem în primul tur de la Brisbane a reprezentat o surpriză chiar și pentru echipa ibericului.

Carlos Moya, antrenorul lui Rafa, a spus clar într-un interviu pentru L'Equipe că este foarte fericit de jocul prestat de Nadal. „Nivelul său a fost unul ridicat, mult mai sus decât ne-am fi așteptat”, spune Moya.

„E clar că are destule lucruri de îmbunătățit, dar să nu ne grăbim, etapă cu etapă. Cred că vom vedea cea mai bună variantă a sa începând din primăvară, perioada martie-aprilie”, este de părere Carlos Moya.

Antrenorul ibericului mai precizează că Rafa are nevoie de mai multe meciuri pentru a căpăta încredere și ritm.

„Ideea este să fie la 100% înainte de Roland Garros. Poate va fi mai înainte, cu Rafa nu știi niciodată”, a conchis Moya pentru sursa citată.

Desigur, varianta prezentată de Carlos Moya este una în care elevul va fi lipsit de accidentări care să-i îngreuneze procesul revenirii la un nivel înalt.

În vârstă de 37 de ani, Nadal (672 ATP) va da în turul al doilea al turneului de la Brisbane peste Jason Kubler (locul 102 mondial). Cei doi nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul mondial. Meciul va avea loc joi, în jurul orei 10:30 (ora României) și va putea fi urmărit în direct pe canalele Digisport.

De știut

  • Cu cele 25 de puncte câștigate în urma victoriei cu Thiem, Nadal a urcat 131 de locuri în ierarhia ATP Live, până pe 541.

Turneul de la Brisbane are loc în perioada 31 decembrie - 7 ianuarie. Face parte din categoria ATP 250, are premii totale în valoare de $739.945, la start se vor afla 32 de jucători pe tabloul principal de simplu, iar campionul en-titre este Kei Nishikori (în 2019).

Australian Open 2024 se va disputa în perioada 14-28 ianuarie la Melbourne.

De știut despre Rafael Nadal

  • În vârstă de 37 de ani, ibericul a adunat 1069 de victorii în carieră și a pierdut de 220 de ori.
  • Are 92 de titluri ATP câștigate de-a lungul timpului, iar dintre acestea 22 de sunt de Grand Slam (la două în urma recordmanului Novak Djokovic).
  • A adunat doar din premiile din tenis $134.640.719.

>> Novak Djokovic și problema de la încheietură - Ce spune liderul ATP despre participarea la Australian Open

>> VIDEO WTA Brisbane: Campioana en-titre, debut fulminant - Victorie în mai puțin de o oră

>> Multiplă campioană de Grand Slam, prima înfrângere de la revenirea pe teren