Novak Djokovic a pierdut primul meci pe tărâm australian după o serie impresionantă de 43 de victorii consecutive. Cu probleme medicale, liderul ATP a fost învins la United Cup de Alex De Minaur (4-6, 4-6), iar la finalul partidei a vorbit despre participarea la Australian Open 2024.

Novak DjokovicFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Novak Djokovic, încrezător că se va recupera așa cum trebuie înainte de Australian Open 2024

De șase ani de zile nu mai pierduse Djokovic un meci oficial pe tărâm australian, iar seria de 43 de succese consecutive a luat sfârșit miercuri, odată cu înfrângerea suferită împotriva lui De Minaur, favoritul gazdelor.

La fel ca și la meciul anterior, cel cu Jiri Lehecka, Nole a cerut time-out medical din cauza problemelor de la încheietura mâinii drepte.

Fanii sârbului au tresărit când au văzut grimasele favoritului lor atunci când primea îngrijiri medicale, dar liderul ATP îi asigură pe aceștia ca totul va fi ok până la startul Australian Open (14 ianuarie).

„Am suficient timp pentru a fi în forma potrivită pentru Australian Open, iar asta este ceea ce contează cel mai mult acum. Ca să fiu sincer, cred că voi fi bine. Accidentarea a avut un impact destul de mare asupra forehand-ului și a serviciului”, spune Novak Djokovic.

În cele ce urmează, sârbul mărturisește că nu vrea să vorbească prea mult despre problemele sale fizice.

„Nu vreau să petrec prea mult timp vorbind despre asta și să-i iau din merite lui De Minaur. A jucat foarte solid, așa cum o face întotdeauna. Felicitări lui, echipei lui, iar gândurile mele acum deja se concentează către Melbourne” - Novak Djokovic.

„Voi încerca să mă recuperez, procedura nu este una străină pentru mine. Am fost de atâtea ori în situații la fel și știu ce trebuie să fac pentru a mă pregăti.

În ultimii doi-trei ani am fost accidentat chiar înainte de Australian Open și am reușit să câștig de fiecare dată în 2021 și 2023.

Vom face tot ce ține pentru a aduce corpul în forma potrivită, în starea optimă, astfel încât să fiu la cel mai înalt nivel pe tot parcursul Australian Open”, a concluzionat Nole.

De știut:

  • Alex De Minaur a pus capăt seriei de 43 de victorii consecutive obținute de Novak Djokovic în Australia. Ultima înfrângere a lui Nole pe suprafața acestei țări data din 2018, când a fost depășit de Chung Hyeon în optimile de la Australian Open.
  • Australian Open 2024 va avea loc în perioada 14-28 ianuarie, iar Djokovic este marele favorit la câștigarea trofeului pe Rod Laver Arena.
  • În vârstă de 36 de ani, Djokovic este recordmanul titlurilor de Grand Slam, cu 24 de trofee. Este urmat de Nadal (22) și de Federer (20 - retras din activitate).
  • La Melbourne, Djokovic are un record impresionant de 10 titluri (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021 și 2023).

> VIDEO WTA Brisbane: Campioana en-titre, debut fulminant - Victorie în mai puțin de o oră

>> Multiplă campioană de Grand Slam, prima înfrângere de la revenirea pe teren