Parcursul lui Rafael Nadal la Australian Open 2023 s-a oprit în turul al doilea, fază a competiției unde campionul en-titre a fost eliminat de Mackenzie McDonald (locul 65 ATP) în trei seturi, scor 6-4, 6-4, 7-5.

Rafael NadalFoto: Asanka Brendon Ratnayake / AP / Profimedia

>> Reacția sinceră a lui Rafael Nadal după eliminarea prematură de la Australian Open

>> VIDEO Faza zilei la Australian Open: Soția lui Nadal plânge în tribună

Rafael Nadal, eliminat de la Australian Open - Ibericul a terminat partida într-un picior

Aflat într-o formă destul de slabă (o singură victorie în acest sezon), Nadal (36 de ani) s-a mai pricopsit și cu o accidentare la piciorul stâng, iar deplasarea pe teren i-a fost vizibil afectată.

De altfel, fostul lider ATP a dorit să ducă până la capăt duelul, cu toate că l-a terminat practic aproape într-un picior (au existat în timpul meciului discuții cu echipa sa despre un posibil abandon).

Nu trebuie însă luat din merite lui Mackenzie, cel care a practicat un tenis agresiv, precis și inspirat, chiar și înainte de accidentarea suferită de Rafa în setul al doilea (atunci când a avut și un time-out medical).

Americanul a avut un plan tactic bine pus la punct, iar victoria poate fi considerată o surpriză prin prisma faptului că McDonald l-a eliminat pe principalul favorit. Partida de pe Rod Laver Arena a durat două ore și 32 de minute.

Rezumatul partidei dintre Rafael Nadal și Mackenzie McDonald

Sursa video: Eurosport

Era însă cunoscut înainte de startul Australian Open 2023 faptul că ibericul nu are ritm de joc și că lunga absență de pe teren din a doua parte a sezonului trecut a lăsat urme adânci.

Cu 22 de titluri de Grand Slam câștigate (ultimul la ediția de anul trecut de la Roland Garros), Nadal conduce (încă) în ierarhia titlurilor majore, dar Novak Djokovic (principalul favorit al specialiștilor la Australian Open) vine tare din urmă (are 21 de trofee).