Aryna Sabalenka a făcut pasul în noul sezon competițional cu o victorie impresionantă: a învins-o pe Lucia Bronzetti cu 6-3, 6-0, în doar 59 de minute de joc. Meciul a făcut parte din turul al doilea de la WTA Brisbane, competiție unde Aryna este campioana en-titre.

Aryna SabalenkaFoto: Sarah Stier / Getty images / Profimedia

>> WTA Brisbane: Sorana Cîrstea, învinsă în turul doi de una dintre speranțele Cehiei

Aryna Sabalena, debut în forță de 2024 - Victorie lejeră în turul doi de la WTA Brisbane

2023 a fost un sezon foarte bun pentru Sabalenka: a câștigat primul titlu de Grand Slam (la Australian Open), a devenit lideră mondială, iar la celelalte turnee de Grand Slam a avut rezultate importante: finalistă la US Open și semifinalistă la Roland Garros și Wimbledon.

În acest sezon, sportiva din Belarus își dorește alte titluri importante și revenirea în fotoliul de lider al WTA.

Aryna (locul 2 WTA și principala favorită de la Brisbane) a pornit bine noul sezon, victoria cu Lucia Bronzetti fiind una pe repede înainte. De doar 59 de minute a avut nevoie Sabalenka pentru a trece de o italiancă care a părut în multe momente doar un sparring partner.

În optimi, pe Aryna o va aștepta un duel cu învingătoarea partidei dintre Danielle Collins (54 WTA) și Lin Zhu (33 WTA și favorită 15).

Rezumatul partidei dintre Aryna Sabalenka și Lucia Bronzetti

Turneul WTA de la Brisbane are loc în perioada 31 decembrie - 7 ianuarie, pe hard, face parte din categoria WTA 500, are premii totale în valoare de $1,736,763, iar campioana en-titre este Aryna Sabalanka (în 2023).

>> VIDEO Polonia s-a calificat în semifinalele United Cup - Iga Swiatek, o nouă demonstrație de tenis

> Multiplă campioană de Grand Slam, prima înfrângere de la revenirea pe teren