​Naomi Osaka a suferit prima înfrângere de la revenirea pe teren (a devenit mamă între timp), nipona cedând meciul cu Karolina Pliskova (din turul al doilea de la WTA Brisbane) după ce a condus cu 1-0 la seturi (6-3, 6-7(4), 4-6).

Naomi OsakaFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> WTA Brisbane: Sorana Cîrstea, învinsă în turul doi de una dintre speranțele Cehiei

Naomi Osaka, învinsă de Karolina Pliskova în turul al doilea de la WTA Brisbane

Naomi, fostă lideră WTA și multiplă campioană de Grand Slam, a început mai bine partida, a făcut diferența de la retur și a avut câștig de cauză în primul set, scor 6-3.

Setul al doilea a fost unul în care ambele jucătoare au fost puternice cu serviciul: nu a fost cale de vreun break, iar în mod natural manșa a ajuns în tie-break.

Aici, Karolina a fost mai atentă, nu a cedat niciun punct pe propriul serviciu, iar tabela a fost de partea ei: 7-4.

Și în decisiv sportiva din Cehia a servit impecabil și nu i-a dat vreo șansă adversarei. În plus, Pliskova a reușit break-ul izbăvitor devreme, la scorul de 1-1, iar setul a curs în favoarea ei (6-4).

Partida din turul al doilea de la WTA Brisbane a durat două ore și 14 minute.

Favorită 16, Karolina a obținut calificarea în optimi, fază a turneului unde va da peste Jelena Ostapenko (favorită 3, letona a trecut, scor 6-1, 6-4 de Camila Giorgi).

Rezumatul partidei dintre Karolina Pliskova și Naomi Osaka:

  • De-a lungul carierei, Osaka a triumfat în patru rânduri la turneele de Grand Slam: Australian Open (2019, 2021) și US Open (2018, 2020)

Turneul WTA de la Brisbane are loc în perioada 31 decembrie - 7 ianuarie, pe hard, face parte din categoria WTA 500, are premii totale în valoare de $1,736,763, iar campioana en-titre este Aryna Sabalanka (în 2023).

>> VIDEO WTA Brisbane: Campioana en-titre, debut fulminant - Victorie în mai puțin de o oră

>> VIDEO Polonia s-a calificat în semifinalele United Cup - Iga Swiatek, o nouă demonstrație de tenis